Οι Διεσταλμένοι Πόροι του δέρματος, αποτελούν ένα κοινό πρόβλημα της σύγχρονης εποχής. Πιο συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνοι για την αλλοίωση της λείας όψης και υφής της επιδερμίδας, η οποία φαίνεται βαριά και κουρασμένη. Στα Medi Cosmetic, έχουμε επιλέξει και χρησιμοποιούμε μια πληθώρα θεραπειών, για την αποκατάσταση της επιδερμίδας, μέσω της στοχευμένης αντιμετώπισης των διεσταλμένων πόρων.

Τι είναι όμως οι Πόροι;
Οι Πόροι είναι μικρά «ανοίγματα» των θυλάκων της τρίχας στην επιδερμίδα. Κύρια λειτουργία τους είναι να επιτρέπουν την έξοδο του ιδρώτα, του σμήγματος και διαφόρων τοξινών από το σώμα. Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων. Είναι άξιο αναφοράς, ότι χωρίς τους πόρους, θα προκαλούνταν επιπλοκές στη λειτουργία των συγκεκριμένων αδένων, οι οποίες τελικώς θα οδηγούσαν στην υπερθέρμανση του σώματος.

Συνοπτικά, οι πόροι μπορούν να χαρακτηριστούν και ως αγωγοί τους δέρματος, οι οποίοι απομακρύνουν τις βλαβερές τοξίνες, ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Ποιοι παράγοντες είναι υπεύθυνοι για τους Διεσταλμένους Πόρους;
Οι Διεσταλμένοι Πόροι, μπορεί να εμφανιστούν και σε άντρες και σε γυναίκες. Τα σημεία στα οποία εντοπίζονται κυρίως, είναι η περιοχή της μύτης, τα μάγουλα, το πηγούνι και το μέτωπο. Οι βασικότεροι παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με την εμφάνισή τους, είναι:

  • Η λιπαρή επιδερμίδα
  • Οι ορμονικές αλλαγές (λόγω εμμήνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης)
  • Η ηλικία
  • Οι κληρονομικοί παράγοντες

Διεσταλμένοι Πόροι: Ποιες είναι οι θεραπείες
Στα Medi Cosmetic, χρησιμοποιούμε όλες τις σύγχρονες θεραπείες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των διεσταλμένων πόρων, ενώ παράλληλα προσφέρουν αναζωογόνηση και ανανέωση στο δέρμα.

FRAXMED
Η μέθοδος Fraxmed δρα επιλεκτικά στους ιστούς, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και παράγοντας ινώδη συνδετικό ιστό. Η συγκεκριμένη μέθοδος, χαρίζει σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα, αντιμετωπίζοντας τους διεσταλμένους πόρους αλλά και τα σημάδια ακμής. Παράλληλα, εξαλείφει τις πανάδες, τις κηλίδες και τα σημάδια από τον ήλιο.

DERMAPEN
Το ειδικό στυλό της Dermapen αντιμετωπίζει με απόλυτη ακρίβεια, τα ενοχλητικά σημάδια ακμής, τις ουλές, τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες. Μέσω της Διαδερμίας που προκαλεί, οδηγεί το δέρμα στη Νεοκολλαγονογένεση και συνεπώς στην ανάπλαση, αλλά και τη σύσφιξή του.

HYDRO FUSION
Η Hydro Fusion είναι μια θεραπεία καθαρισμού του προσώπου, η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της εμφάνισης των διεσταλμένων πόρων αλλά και σε δέρματα με τάση ακμής. Παράλληλα, μειώνει τα ορατά σημάδια γήρανσης και αποχρωματισμού του δέρματος, αποκαθιστώντας το λαμπερό και υγιές δέρμα.

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ
Η Δερμοαπόξεση με Διαμάντι αποτελεί τον πυρήνα όλων των θεραπειών αντιγήρανσης. Έχει την ικανότητα να λειαίνει το δέρμα και να ενεργοποιεί το σχηματισμό νέου  κολλαγόνου & ελαστίνης. Όσον αφορά την αντιμετώπιση των διεσταλμένων πόρων, απομακρύνει από το δέρμα μηχανικά το σμήγμα και όλα τα νεκρά κύτταρα, προσφέροντας λεία, λαμπερή και νεανική όψη.

OMEGA LIGHT
Το Omega Light είναι ένα πρωτόκολλο φωτοδυναμικής θεραπείας, όπου ο ασθενής δέχεται τις ευεργετικές ιδιότητες της φωτεινής ακτινοβολίας στενού φάσματος. Η θεραπεία χρησιμοποιεί δεσμίδες μπλε και κόκκινου φωτός, οι οποίες:

  • παράγουν ινοβλάστες
  • ενεργοποιούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη
  • ενισχύουν την αγγειοδιαστολή και την κυκλοφορία του αίματος
  • συμβάλλουν στην καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος
  • μειώνουν τη ροή του σμήγματος
  • εξοντώνουν τα βακτηρίδια που προκαλούν μολύνσεις σε περιπτώσεις ακμής

COLOR CORRECTION
Η θεραπεία Color Correction βασίζεται στη χρήση μίας ειδικής μάσκας, που εκπέμπει 3 βασικά χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Το κόκκινο φως χρησιμοποιείται για την αντιγήρανση, το μπλε για την ακμή και το πράσινο φως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

Επικοινωνήστε με τα Medi Cosmetic, για να σας προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία για τους διεσταλμένους πόρους, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας, αλλά και τις επιθυμίες σας!