Οι Ευρυαγγείες (spider veins) είναι διατεταμένα αγγεία (φλέβες) του δέρματος. Εμφανίζονται ως μικρές κόκκινες, μωβ ή μπλε φλέβες, οι οποίες διακρίνονται εμφανώς κάτω από την επιδερμίδα. Μπορούν να παρουσιαστούν σε διαφορετικά σημεία του σώματος, όμως συνήθως εμφανίζονται στην περιοχή του προσώπου ή των ποδιών. Η διάμετρός τους ξεκινάει από 0.1mm και μπορεί να φτάσει έως και 1mm. Επίσης, μπορεί να εμφανίζονται μεμονωμένες ή ως εκτεταμένοι φλεβικοί σχηματισμοί.

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εμφανίσει Ευρυαγγείες κάποια στιγμή στη ζωή του. Μάλιστα, με την πάροδο της ηλικίας, το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει έως και το 80%.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης των Ευρυαγγειών;
Η πιο συχνή αιτία εμφάνισης των Ευρυαγγειών είναι η κληρονομικότητα. Επίσης, κάποιοι άλλοι παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με την εμφάνισή τους είναι: η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, οι ορμονικές αλλαγές, φυσικά αίτια ή/και διάφορες παθήσεις.

Τι συμπτώματα εμφανίζουν οι Ευρυαγγείες;
Το κυριότερο πρόβλημα που εμφανίζουν οι Ευρυαγγείες είναι το αισθητικό. Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια εξαιτίας της χρωματικής ανισορροπίας που εμφανίζεται στην επιδερμίδα τους. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, οι Ευρυαγγείες εμφανίζουν και περαιτέρω τοπικά συμπτώματα πέραν του αισθητικού. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

 • Αίσθημα βάρους ή καψίματος στην περιοχή
 • Κνησμό
 • Πόνο ήπιας έντασης

Πώς θεραπεύονται οι Ευρυαγγείες
Στα Medi Cosmetic, κατανοούμε απόλυτα τη γυναίκα που επιθυμεί μια ομοιόμορφη επιδερμίδα, απαλλαγμένη από τους χρωματικούς συνδυασμούς που είναι απόρροια της εμφάνισης των Ευρυαγγειών. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις Ευρυαγγείες, χρησιμοποιούμε τη σύγχρονη θεραπεία SPIDER VEIN REMOVAL.

SPIDER VEIN REMOVAL
Το σύστημα Spider Veins Laser 980nm βασίζεται στη θερμική δράση του laser. Μέσω της διαδερμικής ακτινοβολίας του laser, τα τοιχώματα των αγγείων καταστρέφονται και στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό, χωρίς παρενέργειες. Το ειδικό laser, διεγείρει την κολαγονογέννεση της επιδερμίδας, ενώ η αγγειακή θεραπεία αυξάνει το επιδερμικό πάχος και την πυκνότητα. Ως αποτέλεσμα, τα μικρά αιμοφόρα αγγεία προστατεύονται, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά η ελαστικότητα αλλά και η αντίσταση του δέρματος.

Πλεονεκτήματα Θεραπείας Spider Vein Removal

 • Το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωμένο: το laser διεισδύει βαθιά στον αγγειακό ιστό, διεγείρει την απορρόφηση από την αιμοσφαιρίνη, στερεοποιεί την αιμοσφαιρίνη, κλείνει τον αγγειακό ιστό, και τέλος επιτυγχάνει την αφαίρεση των αραχνοειδών Ευρυαγγειών.
 • Δεν δημιουργεί ουλές: Το laser δεν έχει καμία επίδραση στον κανονικό δερματικό ιστό, καθώς στοχεύει μόνο στην αγγειακή βλάβη.
 • Η θεραπεία είναι γρήγορη και ολοκληρώνεται μόλις σε 30 λεπτά.
 • Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αμέσως μετά τη θεραπεία.
 • Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.
 • Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία ή χορήγηση άλλων φαρμάκων.
 • Η θεραπεία δε χρησιμοποιεί καθόλου βελόνες.
 • Η επιστροφή των ασθενών στην καθημερινότητα είναι άμεση.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα Medi Cosmetic, για την οριστική θεραπεία των Ευρυαγγειών σας!