Η επιδερμίδα μας, έρχεται καθημερινά σε επαφή με ποικίλους εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες, που επηρεάζουν την εικόνα της. Μια συνήθης κατάσταση που δημιουργείται λόγω τέτοιων παραγόντων, είναι οι δερματικές δυσχρωμίες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, παρατηρούνται στο γυναικείο πληθυσμό, ωστόσο μπορεί να παρουσιαστούν και σε άντρες και σε παιδιά. Στα Medi Cosmetic, χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες και εξελιγμένες θεραπείες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των Δυσχρωμιών.

Τι είναι όμως οι δερματικές δυσχρωμίες;

Οι δυσχρωμίες του δέρματος, είναι οι δερματικές βλάβες (συνήθως καφέ χρώματος), οι οποίες έχουν αισθητή διαφορά από το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος. Στην ουσία πρόκειται για καφέ στίγματα, που μπορεί να οφείλονται στην αύξηση των μελανοκυττάρων ή στην υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Για το λόγο αυτό, εμφανίζονται πολύ συχνά σε γυναίκες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα, λόγω των κυττάρων που ευθύνονται για την παραγωγή της μελανίνης.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης των δερματικών δυσχρωμιών;

Τα αίτια εμφάνισης των δερματικών δυσχρωμιών διαφέρουν σε κάθε άνθρωπο. Οι κυριότερες αιτίες, που έχουν συσχετιστεί με την εμφάνιση δυσχρωμιών δέρματος, είναι:

  • Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο
  • Οι αλλαγές στο ορμονικό προφίλ μιας γυναίκας (περίοδος εγκυμοσύνης, γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες)
  • Η λήψη ορισμένων φαρμάκων
  • Ορισμένα τραύματα της επιδερμίδας (αποτρίχωση με κερί)
  • Η ακμή
  • Η κληρονομικότητα

Θεραπείες δυσχρωμιών

Οι δερματικές δυσχρωμίες, αποτελούν μια κατάσταση η οποία επιδέχεται αποκατάστασης, προκειμένου να περιοριστεί η επιδείνωσή τους. Στα Medi Cosmetic, χρησιμοποιούμε τις παρακάτω θεραπείες για τις δυσχρωμίες:

FRAXMED

Η μέθοδος FRAXMED, βασίζεται σε ένα κλασματικό νέας γενιάς laser, πολύ αποτελεσματικό για τις θεραπείες του προσώπου που απαιτούν δύναμη και ένταση. Το FRAXMED δρα επιλεκτικά στους ιστούς, ενεργοποιώντας την παραγωγή του κολλαγόνου και παράγοντας ινώδη ιστό. Η διαδικασία αυτή, χαρίζει σφριγηλότητα και ελαστικότητα, εξαλείφοντας τις πανάδες, τις κηλίδες αλλά και τα σημάδια που αφήνει ο ήλιος. Επιπρόσθετα, σε περιπτώσεις που υπάρχουν και δύσκολα σημάδια ακμής, με αυτήν τη μέθοδο μπορούν να αντιμετωπιστούν!

HYDRO FUSION

Η HYDRO FUSION είναι μια θεραπεία καθαρισμού του προσώπου, η οποία στηρίζεται στη διαδικασία της υδρόλυσις και της απελευθέρωσης ενεργού οξυγόνου. Η συγκεκριμένη θεραπεία, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας τα σημάδια της γήρανσης και αποχρωματισμού του δέρματος. Χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, των πανάδων και των κηλίδων. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εμφάνισης των μεγάλων πόρων αλλά και σε δέρματα με τάση ακμής.

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Η Δερμοαπόξεση με Διαμάντι χρησιμοποιεί κεφαλές από γνήσια, κομμένα με laser, διαμάντια. Η θεραπεία λειαίνει και αναζωογονεί το δέρμα, αφαιρώντας αναίμακτα την επιφανειακή στιβάδα του. Παράλληλα, ενεργοποιεί το σχηματισμό νέου κολλαγόνου & ελαστίνης. Η δερμοαπόξεση με διαμάντι είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η αφυδάτωση, η ακμή, οι δυσχρωμίες και οι πανάδες.

OMEGA LIGHT

Η θεραπεία OMEGA LIGHT χρησιμοποιείται στη θεραπεία εγκαυμάτων, τραυμάτων, αλλά και στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων αισθητικής φύσεως. Το OMEGA LIGHT, χρησιμοποιεί καθαρό φως, σε ειδικό μήκος κύματος και απαλλαγμένο από τη UV ακτινοβολία. Το φως αυτό, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες του δέρματος, έτσι ώστε να παράγουν καλύτερης ποιότητας κολλαγόνο και ελαστίνη. Η θεραπεία ενισχύει την ικανότητα ανάπλασης του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές, κηλίδες και δυσχρωμίες και παράλληλα προσφέρει στο δέρμα μια ομοιόμορφη, λαμπερή υφή και όψη.

Επικοινωνήστε με τα Medi Cosmetic για μια εξατομικευμένη θεραπεία προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες και πείτε αντίο στις δυσχρωμίες!