ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ

Ακόμα και στη σημερινή εποχή, που υπάρχει μεγαλύτερη απελευθέρωση στις σεξουαλικές σχέσεις, υπάρχουν ομάδες γυναικών για τις οποίες τα όρια της ελευθερίας στο σεξ είναι πιο αυστηρά. Για κάποιες ο παρθενικός υμένας είναι κάτι που δε θα της απασχολήσει καθόλου, όταν κάνουν πρώτη φορά σεξ. Για κάποιες άλλες, όμως, μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα, που καθορίζει μάλιστα την αξία τους ως γυναίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι η ρήξη του, λόγω αστάθμητων παραγόντων, μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικό προβληματισμό και άγχος. Σε αυτές τις γυναίκες λύση παρέχει η ανάπλαση παρθενικού υμένα. Μια επέμβαση που πραγματοποιείται στο Κέντρο μας.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ο παρθενικός υμένας είναι μια μεμβράνη που βρίσκεται κοντά στο σημείο εισόδου του κόλπου. Κλείνει σχεδόν τελείως την είσοδο του κόλπου, με κύριο σκοπό να εμποδίσει τα μικρόβια να εισχωρήσουν, προστατεύοντας έτσι το μικρό κορίτσι από κολπίτιδες.

Για τις νέες γυναίκες που δεν έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, η μεμβράνη αυτή είναι συνήθως ανέπαφη. Κι αυτό δεδομένου ότι η ρήξη της γίνεται με την είσοδο του πέους στο γυναικείο κόλπο κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής επαφής. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να προκληθεί ρήξη του υμένα χωρίς να έχει συντελεστεί σεξουαλική πράξη. Αυτό μπορεί να γίνει κυρίως λόγω έντονης φυσικής άσκησης, ατυχήματος, τραυματισμού ή ακόμα και αυνανισμού. Και βέβαια υπάρχει και η αποκρουστική περίπτωση του βιασμού.

Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που θέλουν να αποκαταστήσουν την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα για διάφορους λόγους. Οι συχνότεροι λόγοι που χρειάζεται να γίνει η επέμβαση ανάπλασης παρθενικού υμένα, που παλαιότερα αναφερόταν ως παρθενορραφή, είναι κοινωνικοί ή θρησκευτικοί. Πολλές φορές, θρησκευτικοί λόγοι, κοινωνικοί περιορισμοί, παραδόσεις και πεποιθήσεις μπορεί να απαιτούν την παρθενία. Η απουσία της παρθενίας μπορεί να οδηγήσει σε απαξίωση της αξιοπρέπειας της γυναίκας, στην ακύρωση ενός γάμου ή να περιπλέξει ζητήματα τιμής. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου η γυναίκα επιθυμεί να αποκαταστήσει τον υμένα της μετά από τραυματισμό. Και βέβαια, όταν θέλει να σβήσει τις τραυματικές αναμνήσεις από ένα βιασμό ή μια άτυχη σχέση που την τραυμάτισε ψυχολογικά. Τότε, η γυναίκα νιώθει την ανάγκη να διαγραφεί από το σώμα και τη μνήμη της κάθε τραυματική ή επιβαρυντική εμπειρία, που της θυμίζει το παρελθόν. Σε τέτοιες περιπτώσεις η πλαστική αποκατάσταση της ακεραιότητας του παρθενικού υμένα μπορεί να βοηθήσει στην ανάταση της ψυχολογίας της γυναίκας.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος
για περισσότερες πληροφορίες