ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η Κολποπλαστική είναι μία επέμβαση που στοχεύει στη σύσφιξη του γυναικείου κόλπου που έχει χαλαρώσει λόγω τοκετών ή φυσιολογικής γήρανσης. Η χειρουργική επέμβαση του κόλπου μπορεί να περιλαμβάνει τόσο τη σύσφιξη του κολπικού πυελικού δαπέδου όσο και την αναδόμηση και ενίσχυση των περιγεννητικών μυών στο εξωτερικό μέρος του κόλπου.

Η χαλάρωση της περιοχής μπορεί να οφείλεται στους φυσιολογικούς τοκετούς που έχει κάνει μια γυναίκα. Αυτοί δεν επιτρέπουν στο αιδοίο και στον κόλπο να επανέλθει στην προ της γέννας κατάστασή του. Επίσης, η χαλάρωση της περιοχής μπορεί να οφείλεται στη φυσιολογική γήρανση. Οι μύες της περιοχής που ανορθώνουν και διατηρούν την ελαστικότητα του κόλπου συχνά υφίστανται μόνιμη βλάβη και χαλαρώνουν, καθώς το έμβρυο εξέρχεται. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνεται απώλεια της ελαστικότητας της περιοχής του κόλπου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή και για τη γυναίκα και για τον άνδρα. Μπορεί να οδηγήσει όμως και σε επώδυνη αίσθηση για τη γυναίκα κατά τη συνουσία.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Η κολποπλαστική επιλέγεται σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση της περιοχής είναι σε προχωρημένο στάδιο και δε διορθώνεται με μη χειρουργικές μεθόδους (όπως για παράδειγμα με τη μέθοδο Vagitense). Το Vagitense και η κολποπλαστική μπορούν να διορθώσουν τόσο τη χαλάρωση του κόλπου, όσο και την ακράτεια πρώτου βαθμού. Η διαφορά τους είναι ότι το Vagitense είναι μία επεμβατική μέθοδος που μπορεί να διορθώσει μια πιο ελαφριά χαλάρωση κόλπου ή να εφαρμοστεί προληπτικά. Η κολποπλαστική από την άλλη, αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση η οποία ενδείκνυται για περιπτώσεις που υπάρχει μεγαλύτερη χαλάρωση κόλπου ή ακράτεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου η μέθοδος Vagitense δεν μπορεί να εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος
για περισσότερες πληροφορίες