Το Vagitense® είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει ο κλάδος της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας παγκοσμίως. Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του κόλπου αλλά και την ακράτεια πρώτου και δευτέρου βαθμού. Η μέθοδος αυτή, που γίνεται χωρίς να απαιτείται επέμβαση εκτός από σύσφιξη του κόλπου, πετυχαίνει και μια τέλεια αποστείρωση στην περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προφυλάσσει από μελλοντικές μυκητιάσεις και κολπίτιδες.

Ο τοκετός και η εμμηνόπαυση (λόγω τη μείωσης των επιπέδων των οιστρογόνων) είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν χαλάρωση στον γυναικείο κόλπο.  Επίσης, με την πάροδο του χρόνου το κολλαγόνο και η ελαστίνη του οργανισμού μειώνονται, όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά σε όλα τα όργανα. Γι’ αυτό και παρατηρείται η αναμενόμενη χαλάρωση μεταξύ άλλων και στον κόλπο.
Κάθε γυναίκα, επομένως, μεγαλώνοντας και ιδιαίτερα μετά από 1 ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς είναι αναμενόμενο να παρατηρήσει χαλάρωση στη γεννητική περιοχή. Αυτή η χαλάρωση δυστυχώς μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικά προβλήματα, αλλά και να την επιβαρύνει και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ένας πιο ανοιχτός κόλπος επηρεάζει σημαντικά την υγιεινή της γυναίκας, επειδή η περιοχή γίνεται πιο ευάλωτη σε βακτήρια και μικροοργανισμούς. Έτσι, έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες με χαλάρωση κόλπου έρχονται συχνότερα από το κανονικό αντιμέτωπες με μυκητιάσεις, κολπίτιδες κι άλλες φλεγμονές.
Επίσης, ένας χαλαρός κόλπος μπορεί να προκαλέσει ακράτεια ούρων – ακόμη και σε μικρές ηλικίες – γεγονός που τη δυσκολεύει σημαντικά στην καθημερινότητά της.
Τέλος, η χαλάρωση του κόλπου προκαλεί και μείωση της ευχαρίστησης στις σεξουαλικές επαφές τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον σύντροφό της. Κι αυτό είναι συνήθως ένα πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία της.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος
για περισσότερες πληροφορίες