ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας

  Το γυναικείο στήθος αποτελεί σύμβολο γονιμότητας αλλά και ερωτισμού για τις γυναίκες από αρχαιοτάτων χρόνων. Το σφριγηλό στήθος έχει πολύ σημαντική επίδραση στην ψυχολογία της γυναίκας, καθώς συνδέεται άμεσα με τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητά της. Αυτό οδηγεί ολοένα και περισσότερες γυναίκες να προχωρήσουν σε αυξητική στήθους. Πιο συγκεκριμένα, η αυξητική στήθους μπορεί να βελτιώσει το σχήμα και το μέγεθος των μαστών, να φέρει σε ισορροπία μια πιθανή ανομοιότητα των μαστών αλλά και να τονώσει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας που το επιλέγει. Είτε πρόκειται για καθαρά αισθητικούς λόγους, είτε για αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή, για την αυξητική μαστού απαιτείται γενική αναισθησία και παραμονή 1 ημέρα σε κλινική, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Αποτελεί πλέον μία επέμβαση ρουτίνας, αρκεί να πραγματοποιηθεί από έμπειρους ιατρούς, με υλικά τελευταίας τεχνολογίας. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους ανόρθωση είναι: οι ραδιοσυχνότητες, η λιπομεταφορά και τα ενθέματα. Όλες οι μέθοδοι παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  Λίγα λόγια για κάθε μέθοδο

  • Ραδιοσυχνότητες: Η αυξητική στήθους με τη μέθοδο των ραδιοσυχνοτήτων αποτελεί μία μη χειρουργική μέθοδο. Μέσω της θερμικής ενέργειας, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου, η οποία βοηθά στη φυσική σύσφιξη του ιστού του μαστού. Δεν υπάρχουν ουλές και τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια. Ο χρόνος αποκατάστασης είναι μικρός και συνήθως οι γυναίκες μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την επόμενη μέρα.
  • Λιπομεταφορά: Η μέθοδος ονομάζεται επίσης και αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος. Ουσιαστικά χρησιμοποιείται το λίπος της γυναίκας αντί για εμφυτεύματα στήθους για την αύξηση του μεγέθους και την ανόρθωση των μαστών. Το λίπος αναρροφάται από μια περιοχή του σώματος με περίσσεια λίπους (με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης) και στη συνέχεια εγχέεται στο στήθος αυξάνοντάς το.
  • Ενθέματα: Η αυξητική στήθους με ενθέματα πραγματοποιείται για επανορθωτικούς σκοπούς, όπως μετά από μαστεκτομή για καρκίνο του μαστού ή για αισθητικούς λόγους. Τα εμφυτεύματα στήθους είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αυξητικής του μαστού. Η σύγχρονη υποπεριτονιακή τεχνική (subfascial) προσφέρει στους ασθενείς φυσικά αποτελέσματα, μειώνοντας παράλληλα τον μετεγχειρητικό πόνο και το χρόνο αποκατάστασης. Η τεχνική dual plane προσφέρει φυσικά αποτελέσματα, καλό ποσοστό θηλασμού και μακρά διάρκεια αποτελέσματος. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση του εμφυτεύματος σε προσαρμοσμένη θέση (εξατομικευμένο) στο ενδιάμεσο του πάνω και του κάτω μυ του μαστού. Πρόκειται για ανώδυνη και ασφαλή μέθοδο με γρήγορη ανάρρωση.

   

  Ποια είναι τα κατάλληλα ενθέματα για το στήθος;

  Το τελικό μέγεθος αλλά και το σχήμα των μαστών είναι το καίριο ερώτημα των γυναικών. Η λύση βρίσκεται στο ραντεβού που θα έχει η γυναίκα με τον εκάστοτε γιατρό της. Ο γιατρός λοιπόν, μπορεί να σας καθοδηγήσει στο να διαλέξετε το κατάλληλο μέγεθος, χρησιμοποιώντας ειδικά επιθέματα που θα προσομοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα, μετά την αυξητική στήθους. Επίσης, ο γιατρός είναι αυτός που θα κρίνει σε συνεννόηση με εσάς το μέγεθος του ενθέματος, ανάλογα και με τον αρχικό όγκο των μαστών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αποτέλεσμα. Η αυξητική στήθους γίνεται με ενθέματα σιλικόνης, τα οποία πλέον είναι προϊόντα μελετημένα και σύγχρονα, που δεν δημιουργούν μακροχρόνια προβλήματα στο γυναικείο στήθος αλλά και το ανθρώπινο σώμα γενικότερα.

  Ποιος θεωρείται κατάλληλος υποψήφιος;

  • Γυναίκες με καλή κατάσταση υγεία, χωρίς ιατρικά προβλήματα (ενεργές λοιμώξεις, καρκίνο, σοβαρές ασθένειες)
  • Γυναίκες που το στήθος τους χαλαρώνει ή δεν έχει επαρκή όγκο
  • Γυναίκες που δεν καπνίζουν και δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ
  • Γυναίκες με ρεαλιστικές προσδοκίες και σιγουριά

  Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους κινδύνους καθώς και τα οφέλη της επέμβασης πριν προβείτε σε αυτή. Είναι επίσης σημαντικό να προχωρήσετε σε μία τέτοια επέμβαση εφόσον είστε σίγουρες και είναι κάτι το οποίο θέλετε εσείς και όχι κάποιος άλλος.

   

  Ποιος δεν θεωρείται κατάλληλος υποψήφιος;

  • Γυναίκες που είναι έγκυος ή θηλάζουν
  • Γυναίκες που έχουν καρκίνο του μαστού ή μη φυσιολογική μαστογραφία
  • Γυναίκες που καταπολεμούν κάποια λοίμωξη
  • Γυναίκες που έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για αποτελέσματα

  Tι περιλαμβάνει η προετοιμασία του χειρουργείου για αυξητική στήθους;

  Λίγο πριν την αυξητική στήθους, θα πρέπει κατόπιν επικοινωνίας με τον γιατρό που θα έχει εξετάσει το ιστορικό σας, να υποβληθείτε σε κάποιες απαραίτητες για το χειρουργείο εξετάσεις όπως πχ. μαστογραφία. Θα πρέπει για δέκα μέρες πριν την επέμβαση να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, τα αντιφλεγμονώδη και τα αντισυλληπτικά χάπια, καθώς  αυξάνουν την πηκτικότητα του αίματος. Επιπλέον, πριν την αυξητική στήθους καλό θα ήταν να προμηθευτείτε τον κατάλληλο στηθόδεσμο, ο οποίο θα σας παρέχει την υποστήριξη που θα χρειάζεται το στήθος σας, χωρίς όμως να σας πιέζει υπερβολικά, δημιουργώντας σας ένα αίσθημα δυσφορίας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας όλους τους φόβους και τις ανησυχίες σας, προκειμένου πριν προχωρήσετε στην αυξητική στήθους να τους έχετε ελαχιστοποιήσει.

   

  Τι περιλαμβάνει η μετεγχειρητική περίοδος;

  Χάρη στις νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους, η γυναίκα που υποβάλλεται σε αυτή, μπορεί από την ίδια κιόλας μέρα να επιστρέψει στην καθημερινότητά της, με ελάχιστους περιορισμούς. Θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη άθληση για 4 με 5 εβδομάδες μετά την επέμβαση και την ανύψωση βαρέων αντικειμένων. Ακόμα, θα πρέπει να ξεκουραστείτε, να μη κοιμάστε μπρούμυτα και να είστε τυπικές στη λήψη των αναλγητικών χαπιών ακόμα και αν δεν πονάτε στην πάσχουσα περιοχή. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν τα πρώτα 24ωρα της επέμβασης να είστε όσο το δυνατόν πιο ήρεμες.

  Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι μια επίπονη διαδικασία;

  Στην αυξητική στήθους ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και αναλόγως του που θα επιλεγεί να τοποθετηθούν τα ενθέματα  είτε κάτω από τον μαζικό αδένα, είτε κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ ή ακόμη καλύτερα κάτω από τον μυ αλλά και τον υπάρχοντα μαζικό αδένα υπάρχει μια διαφορά στο επίπονο της διαδικασίας. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι υπερβολικά έντονο, ούτε λειτουργεί αποτρεπτικά στο να γίνει η επέμβαση και αντιμετωπίζεται με τη λήψη παυσίπονων χαπιών.

   

  Θα μπορώ μετά την αυξητική στήθους να θηλάσω;

  Ένα συχνό και εύλογο ερώτημα πολλών γυναικών πριν προχωρήσουν στην αυξητική στήθους είναι το αν θα μπορούν μελλοντικά να θηλάσουν το μωρό τους. Η απάντηση είναι πως μια γυναίκα μπορεί να θηλάσει μετά την αυξητική στήθους και αυτό γιατί δεν διακόπτεται η πορεία των γαλακτοφόρων αδένων.

   

  Γιατί να επιλέξετε τα Medi Cosmetic για αυξητική στήθους;

  Το εξειδικευμένο επιτελείο των Ιατρείων Medi Cosmetic, βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας προτείνει την καλύτερη λύση, για ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα. Η εξειδικευμένη ομάδα Πλαστικών Χειρουργών μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για ένα ραντεβού διάγνωσης και ενημέρωσης, όπου θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία της επέμβασης, καθώς και για τα αποτελέσματα που μπορείτε να δείτε στο δικό σας σώμα! Κλείστε σήμερα το δικό σας ραντεβού σε ένα από τα κέντρα μας σε Αθήνα – Κηφισιά – Γλυφάδα – Θεσσαλονίκη και αποκτήστε το στήθος που πάντα ονειρευόσασταν!

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
  ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

  για Αθήνα καλέστε στο
  210 32 32 822

  για Θεσσαλονίκη καλέστε στο
  2310 222 123

  Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος
  για περισσότερες πληροφορίες