4 Μύθοι για το τοπικό πάχος

Η κοιλίτσα και τα ψωμάκια, έχουν δημιουργήσει «Μύθους» γύρω από το όνομά τους. Ο λόγος; Πρόκειται για δύο από τα δύσκολα σημεία του σώματος, καθώς ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής μας, από το εάν είμαστε αδύνατοι ή παχύσαρκοι, είναι πραγματικά σχεδόν αδύνατο να τα «χάσουμε» μόνο με διατροφή ή γυμναστική…

Ας δούμε τους πιο διαδεδομένους Μύθους σχετικά με το τοπικό πάχος! 

Μύθος Ν.1. Αν τρώω συγκεκριμένες τροφές θα χάσω το τοπικό.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές τροφές που μας αδυνατίζουν, και αυτό επιβεβαιώνεται από τους περισσότερους διαιτολόγους, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα έκαναν κάθε προσπάθεια για να προωθήσουν τα μαγικά σκευάσματα ή τις συγκεκριμένες τροφές, που θα μας έκαναν συλφίδες. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε ανεξέλεγκτα, ούτε όμως να λέμε και… το ψωμί-ψωμάκι! Η ισορροπία στη διατροφή είναι σημαντική, κυρίως για να μην δημιουργηθεί τοπικό πάχος στα σημεία που ούτως ή άλλως έχουμε προδιάθεση. Εκείνο που πρέπει να κάνει μια γυναίκα είναι να φροντίσει να είναι ενημερωμένη. Το τι τρώει και τι σημαίνει αυτό που τρώει. Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνει κανείς αυτό. Περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, όλοι φροντίζουν να μας ενημερώσουν, ας το εκμεταλλευτούμε!

Μύθος Ν.2. Μπορώ να χάσω την κοιλιά ή τα ψωμάκια με έντονη γυμναστική.
Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας. Όπως δεν υπάρχουν μαγικές τροφές, έτσι δεν υπάρχουν και μαγικές ασκήσεις που θα εξαφανίσουν το περιττό λίπος μαγικά από την κοιλιά ή από τους γλουτούς σας. Υπάρχουν ασκήσεις που θα βοηθήσουν, το πόσο όμως θα εξαρτηθεί από σας. Αν η σχέση σας με το γυμναστήριο είναι ανύπαρκτη, προσπαθήστε να αυξήσετε τουλάχιστον την φυσική σας δραστηριότητα με κάποιο τρέξιμο η περπάτημα, ποδήλατο ή και κολύμπι. Έτσι θα βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας και κάτι θα πετύχετε. Αν όμως θέλετε πραγματικά να αντιμετωπίσετε το τοπικό πάχος μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να σκεφθείτε πιο επεμβατικές ιατρικές λύσεις, όπως είναι οι θεραπείες των Medi Cosmetic.

Μύθος Ν.3. Υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος.
Αρχικά πρέπει να πούμε ότι το λίπος που έχουμε στο σώμα μας, δηλώνει τις λιποαποθήκες μας. Είναι δηλαδή τα σημεία που σωρεύεται το λίπος, με τον τρόπο που γονιδιακά είναι κατασκευασμένο το σώμα μας. Η κοιλίτσα λοιπόν και τα ψωμάκια, δημιουργούνται όταν τα λιποκύτταρα του σώματός μας διογκώνονται στις συγκεκριμένες περιοχές. Σαφώς δεν υπάρχουν τροφές που ασκούν λιποδιάλυση, καθώς ακόμα και αν υπήρχαν θα έπρεπε να τις καταναλώνουμε σε τεράστιες ποσότητες για να έχουμε αποτέλεσμα. Μερικές τροφές όμως που σίγουρα βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού, είναι το πράσινο τσάι, το αβοκάντο, οι ντομάτες, ο σολομός, τα μήλα κ.α.

Μύθος Ν.4. Πραγματική λιποδιάλυση γίνεται μόνο με χειρουργείο.
Όχι, δεν είναι αλήθεια πια! Υπάρχει μια επιστημονική μέθοδος, αρκετά προχωρημένη, που την εκπροσωπούν στην Ελλάδα κατ’ αποκλειστικότητα τα Medi Cosmetic και η οποία μέσα σε μία συνεδρία 30 λεπτών και με τη δύναμη των υπερήχων που βομβαρδίζουν τα λιποκύτταρα και τα εξουδετερώνουν, καταφέρνει να μειώσει το τοπικό πάχος τόσο ώστε να καταφέρετε να φορέσετε το τζιν που δεν σας κούμπωνε πριν! Πρόκειται για τη μέθοδο Σονόλυση 3D που εφαρμόζεται στην κοιλιά, στους γλουτούς, στα μπράτσα και όπου υπάρχουν διογκωμένα λιποκύτταρα. Λειτουργεί σαν μία αναίμακτη λιποαναρρόφηση, που στοχεύει ακριβώς εκεί που έχει ανάγκη το κάθε σώμα.