Αφιέρωμα: Νήματα

Φρόντισε τον οργανισμό σου με τις πιο ήπιες επεμβάσεις. Αναζητάμε λοιπόν ήπιες επεμβατικές θεραπείες, χωρίς νυστέρι! Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα Νήματα.

Πού στοχεύει η επέμβαση
Τα νήματα βοηθούν να διατηρηθεί η νεανικότητα της επιδερμίδας χωρίς να επηρεαστεί η φυσικότητα της έκφρασης. Όταν τα σημάδια του χρόνου αφήσουν τις πρώτες γραμμές στην έκφραση και η χαλάρωση στο οβάλ εμφανιστεί, είναι πρόωρο να συζητάμε για χειρουργικό Lifting, είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσουμε μια ήπια επέμβαση που θα επιφέρει πολλές αναζωογονητικές δράσεις ενδοδερμικά, στους ιστούς και στην επιδερμίδα.

Με ποιο τρόπο γίνεται
Πρόκειται για μια σύνθεση νημάτων που θα διατρέξουν την υποδόρια περιοχή. Ο εξειδικευμένος γιατρός αφού εξετάσει και αναλύσει τις δερματολογικές και ιστολογικές συνθήκες, καταλήγει στη δομή πλέγματος που θα ανταποκριθεί καλύτερα σε κάθε εξατομικευμένο πρόβλημα. Κατά την εφαρμογή τοποθετούνται βιοδιασπώμενα νήματα με τη βοήθεια λεπτών, εύκαμπτων βελονών (τα νήματα είναι αποκλειστικά κατασκευασμένα για ιατρικές επεμβάσεις και πρέπει να φέρουν πιστοποίηση ελέγχου και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση CE). Ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες ο γιατρός θα αποφασίσει αν θα τοποθετήσει νήματα PDO ή COG. Η κατηγορία COG έχει τη δυνατότητα να κάνει ανόρθωση και προτιμάται όταν έχει παρουσιαστεί πιο έντονη χαλάρωση.

Τι αποτελέσματα περιμένουμε
Αφού ολοκληρωθεί το πλέγμα νημάτων ο οργανισμός αναλαμβάνει δράση. Άμεσα ενεργοποιείται η διαδικασία επούλωσης, προκαλείται διέγερση στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που δημιουργούν νέα ζωντανά, ενεργά κύτταρα. Τα νεαρά κύτταρα ανεβαίνουν στην εξωτερική στοιβάδα και αντικαθιστούν τα γερασμένα. Αυτό αποδίδει νεανικό δέρμα, επαναφορά του οβάλ του προσώπου και τόνωση των ιστών. Οι γραμμές έκφρασης υποχωρούν, σημάδια και πανάδες μειώνονται και η λάμψη επανέρχεται στην επιδερμίδα. Τα χαρακτηριστικά δεν αλλοιώνονται, οι εκφραστικές κινήσεις παραμένουν φυσικές.

Με τι διάρκεια
Όπως σε κάθε μικροτραυματισμό ο οργανισμός ξεκινά την αυτοθεραπεία άμεσα, έτσι και με τα νήματα. Από την πρώτη μέρα η διαδικασία της ανάπλασης αρχίζει και η αναζωογόνηση του προσώπου ολοκληρώνεται μέσα σε μερικούς μήνες. Σε αυτό το διάστημα ο οργανισμός έχει επιτελέσει μια πολύ ουσιαστική μικρολειτουργία ανάπλασης που θα τον ωφελήσει για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.