Αντιμετώπιση δυσχρωμιών προσώπου

Οι δυσχρωμίες προσώπου δημιουργούνται εξαιτίας της καθημερινής επαφής της επιδερμίδας μας με ποικίλους παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξή τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρούνται στο γυναικείο φύλο, αλλά είναι δυνατόν να εμφανιστούν και σε άντρες ή παιδιά. Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση των δυσχρωμιών είναι μια ενοχλητική κατάσταση που μειώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Χάρη όμως στην εξέλιξη της τεχνολογίας, στη σύγχρονη εποχή οι δυσχρωμίες μπορούν να αντιμετωπιστούν. Στα Medi Cosmetic εφαρμόζουμε τις πλέον σύγχρονες και ασφαλείς θεραπείες για την αντιμετώπισή τους, οι οποίες θα αναλυθούν παρακάτω.

Πώς δημιουργούνται οι δυσχρωμίες προσώπου;

Ως δυσχρωμίες προσώπου ορίζονται οι δερματικές βλάβες που διαφέρουν αισθητά από το υπόλοιπο δέρμα, κυρίως λόγω του καφέ χρώματός τους. Οι βλάβες αυτές εμφανίζονται με τη μορφή σκούρων κηλίδων και οφείλονται στην αύξηση των μελανοκυττάρων ή στην υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Καθώς ο βασικότερος παράγοντας εμφάνισής τους είναι η έκθεση στον ήλιο, εμφανίζονται κυρίως στις περιοχές που εκτίθενται σε αυτόν. Αυτές είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, ο θώρακας, τα χέρια κλπ.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισής τους;

Τα βασικότερα αίτια που σχετίζονται άμεσα με τις δυσχρωμίες προσώπου είναι τα παρακάτω:

  • Η έκθεση στον ήλιο
  • Οι ορμονικές αλλαγές
  • Η λήψη φαρμάκων
  • Η κληρονομική προδιάθεση
  • Τα σπυράκια ακμής
  • Η φυσική γήρανση
  • Η ρύπανση

Πώς δρουν οι θεραπείες για τις δυσχρωμίες προσώπου;

Οι θεραπείες των δυσχρωμιών προσώπου, δρουν στοχευμένα σε εκείνη τη στιβάδα του δέρματος στην οποία συναντώνται τα μελανοκύτταρα. Η ιδιαίτερη ικανότητα που διαθέτουν αφορά τη διάσπαση τη συσσωρευμένης μελανίνης, χάρη στην οποία εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για την οριστική αντιμετώπιση των δυσχρωμιών, συστήνεται να εφαρμόζονται συνδυαστικά περισσότερες από μία θεραπείες.

Θεραπείες δυσχρωμιών των Medi Cosmetic

Στα Medi Cosmetic, χρησιμοποιούμε διαφορετικές θεραπείες για τις δυσχρωμίες με στόχο να καλύπτουμε κάθε ξεχωριστή ανάγκη. Οι σύγχρονες θεραπείες μας περιγράφονται παρακάτω:

FRAXMED

Η μέθοδος FRAXMED, χρησιμοποιεί ένα κλασματικό laser νέας γενιάς, το οποίο συμβάλλει στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ινώδους ιστού. Η συγκεκριμένη μέθοδος εξαλείφει τις πανάδες, τις κηλίδες και τα σημάδια που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο.

HYDRO FUSION

Η θεραπεία HYDRO FUSION καθαρίζει το πρόσωπο μέσω της διαδικασίας της υδρόλυσης η οποία απελευθερώνει ενεργό οξυγόνο. Επιτυγχάνει την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου, τη μείωση των σημαδιών γήρανσης αλλά και των σημαδιών αποχρωματισμού του δέρματος. Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των πανάδων, των ρυτίδων και των κηλίδων.

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Η Δερμοαπόξεση με Διαμάντι επιτυγχάνεται με τη χρήση κεφαλών που προέρχονται από γνήσια διαμάντια. Η θεραπεία χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και των πανάδων, αλλά και για προβλήματα όπως η αφυδάτωση και η ακμή.

OMEGA LIGHT

Η θεραπεία OMEGA LIGHT χρησιμοποιεί καθαρό φως, το οποίο βρίσκεται σε ειδικό μήκος κύματος και έχει απαλλαχτεί από τη UV ακτινοβολία. Το OMEGA LIGHT, ωθεί τον οργανισμό στο να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη καλύτερης ποιότητας. Η συγκεκριμένη θεραπεία συμβάλλει στη μείωση των λεπτών γραμμών, των κηλίδων και των δυσχρωμιών, προσφέροντας παράλληλα μια ομοιόμορφη λαμπερή όψη.

Για την κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών του προσώπου σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα Medi Cosmetic!