Δελτίο Τύπου Medical Beauty Awards 2023

Τα Medi Cosmetic βραβεύονται στα Medical Beauty Awards 2023.

Αθήνα, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2023

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2023, στον πολυχώρο House124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Medical Awards 2023 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Tα Medical Beauty Awards 2023 διοργανώνονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS Εvents, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις σημαντικές προόδους στον χώρο της υγείας, της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Τα Medi Cosmetic κατάφεραν ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες ομορφιάς που συμμετείχαν ως υποψήφιες για την ανάδειξη των εξεχουσών στο είδος τους, να αποσπάσουν δύο βραβεία. Το ένα αφορούσε στην κατηγορία Best Skin Resurfacing Treatment με το FRAXMED by Medi Cosmetic, στην οποία και έλαβαν το GOLD Award, καθώς και στην κατηγορία Best Innovation Injectable Treatment με το BIO REFORMER by Medi Cosmetic, όπου έλαβαν το Bronze Award. Τα βραβεία παρέλαβε η διευθύνουσα σύμβουλος των Medi Cosmetic κ.Μαρία Χατζηαναστασίου.

Τα Medi Cosmetic επενδύοντας σε νέες πρωτοποριακές θεραπείες ενισχύουν τον βασικό κανόνα λειτουργίας τους που είναι η καινοτομία και το υψηλό επίπεδο αποτελεσμάτων. Το FRAXMED αποτελεί την απάντηση της δερματολογίας στην αναγέννηση της επιδερμίδας που εφαρμόζεται σε πρόσωπο και σώμα με άμεσα αποτελέσματα. Δρα με την τεχνική του Laser Skin Resurfacing, και απομακρύνει την εξωτερική και πιο ταλαιπωρημένη στιβάδα της επιδερμίδας, οδηγώντας αυτομάτως τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος να αναπτύξουν μία νέα επιδερμίδα με αυξημένες ποσότητες κολλαγόνου.

Το BIO REFORMER αποτελεί μια πρωτοποριακή ενέσιμη θεραπεία που εφαρμόζεται σε πρόσωπο και σώμα με άμεσα αποτελέσματα. Δρα με κατεύθυνση  την μείωση των λεπτών γραμμών του δέρματος, την βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας αλλά και της βαθιάς ενυδάτωσης. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ αλλά και στο σώμα σε κοιλιά, γόνατα αλλά και στο εσωτερικό των βραχιόνων. Με την πλήρη κατάρτισή του το επιστημονικό προσωπικό των Medi Cosmetic διασφαλίζει την άριστη παροχή αποτελεσμάτων και την  συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που διαθέτουν σημεία και θεραπείες που μπορούν να ενταχθούν μέσα στον ευρύτερο χώρο της υγείας, της ομορφιάς και τα τελευταία χρόνια έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές στις υπηρεσίες τους όσον αφορά τη Δερματολογία, την Πλαστική Χειρουργική, την Αποκατάσταση Μαλλιών και την Κοσμητική Οδοντιατρική.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co- Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η παγκόσμια αγορά ιατρικής αισθητικής από πλευράς εσόδων εκτιμήθηκε ότι ανήλθε σε 13,9 δισ. δολάρια το 2022 και αναμένεται να φτάσει τα 23,4 δισ. δολάρια έως το 2027, ακολουθώντας σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης CAGR 11,0% από το 2022 έως το 2027. Η αγορά επεκτείνεται από την αυξανόμενη δημοτικότητα των ελάχιστα επεμβατικών και μη επεμβατικών επεμβάσεων αισθητικής, την αυξανόμενη δημοτικότητα των αισθητικών επεμβάσεων στον ενήλικο και ιδιαίτερα στον ηλικιωμένο πληθυσμό, στη προσβασιμότητα σε τεχνολογικά προηγμένα και φιλικά προς τον χρήστη προϊόντα, αλλά και στην αυξανόμενη ζήτηση για αισθητικές θεραπείες από τον ανδρικό πληθυσμό. Αναδυόμενες αγορές έχουν εντοπιστεί σε χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ινδία καθώς παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ιατρικής αισθητικής. Η ζήτηση για Medical Devices σε αυτές τις χώρες αυξάνεται λόγω της ταχείας ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, του αυξανόμενου διαθέσιμου εισοδήματος αλλά την οικειότητα/ενημέρωση του πληθυσμού για διαφόρου είδους ιατρικών αισθητικών επεμβάσεων. Αυτές οι χώρες φιλοξενούν ικανοποιητικό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, διαθέτουν ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό αλλά και η δυνατότητα απόδοσης της επένδυσης είναι υψηλότερη από το μέσο όρο».

Στην συνέχεια, ο Σωτήρης Θεοχάρης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Medical Beauty Awards 2023, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας (ΕΕΔΧ), Επιστημονικός Διευθυντής Skin + Hair & Lasermedical, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά του, αναφέροντας: «Οι ιατρικές αισθητικές πράξεις του δέρματος και γενικότερα η ιατρική που ασχολείται με την βελτίωση της εικόνας, αποτελούν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό κομμάτι της ιατρικής επιστήμης προκαλώντας το ενδιαφέρον – επιστημονικό αλλά και οικονομικό – ιατρών, φαρμακευτικών εταιρειών, πολλών επαγγελματιών υγείας, μη ιατρών αλλά και επιχειρηματιών.

Στις μέρες μας και με βάση τα γεγονότα που, πρόσφατα, έλαβαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν πρακτικές που αντιβαίνουν τους κανόνες της δεοντολογίας και της ιατρικής ηθικής, είναι ίσως αναγκαία, για την προστασία και της δημόσιας υγείας, η προβολή και η ανάδειξη της αριστείας, της καινοτομίας, της επαγγελματικής συνέπειας, μεταξύ όλων των εμπλεκομένων σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Η συμμετοχή σε καταξιωμένους διαγωνισμούς, όπως ο συγκεκριμένος, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σωστή επικοινωνία όλων των φορέων, επιβράβευση της προσπάθειας των ικανών – ιατρών, εταιρειών, επαγγελματιών – αφετηρία για βελτίωση της ιατρικής παροχής, εταιρική εξέλιξη αλλά και θέσπιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού. Η κριτική επιτροπή των βραβείων, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω, τήρησε όλους τους κανόνες διαφάνειας για την ανάδειξη των καλύτερων από τους συμμετέχοντες».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε η Λία Παπαδαυίδ, Αντιπρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια της Β’ Κλινικής Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Tα Medical Beauty Awards είναι μια πολύ σημαντική οργάνωση γιατί οι εξελίξεις στα προϊόντα και στην τεχνολογία είναι πολύ γρήγορη και πρέπει κάθε χρόνο να μπορούμε να αξιολογούμε με σωστό τρόπο αυτά που μας προσφέρονται τόσο ως γιατροί, αλλά και τις υπηρεσίες που εμείς αντίστοιχα προσφέρουμε στους πελάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο τα Medical Beauty Awards με την βοήθεια μίας πολύ καλής οργανωτικής και κριτικής επιτροπής, έχουν γίνει ετήσιος θεσμός που παρουσιάζει τα καλύτερα προϊόντα, τα καλύτερα μηχανήματα, τις καλύτερες υπηρεσίες και πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στον χώρο της υγείας, της ομορφιάς και της αντιγήρανσης».

Τέλος, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τέως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο οποίος μέσα από τον λόγο του επισήμανε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στα Medical Beauty Awards 2023, μια οργάνωση πλέον θεσμός, θα την χαρακτήριζα ακόμα και για τον ιατρικό τουρισμό, αλλά κυρίως για την ιατρική ομορφιά, δηλαδή την ομορφιά που προκύπτει από επιστημονικά πιστοποιημένα δεδομένα, όλων εκείνων των δομών υγείας αλλά και αισθητικής που υπάρχουν στη χώρα μας. Θέλω να συγχαρώ τους οργανωτές, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εγώ προσωπικά αλλά και η περιφέρεια Αττικής, βλέποντας με εξωστρέφεια όλες αυτές τις διαδικασίες και πιστεύοντας στον ιατρικό τουρισμό και στον τουρισμό υγείας, ευζωίας και μακροζωίας πιστεύουμε πως αυτός ο θεσμός βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση και γι’ αυτό τον στηρίζουμε».