Γιατί ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση

Όλοι οι λόγοι που ο χειμώνας θεωρείται η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση και συνίσταται από τους ειδικούς σε γυναίκες και άντρες.

Η αποτρίχωση είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Οι παράγοντες που έχουν συντελέσει σ’ αυτή τη συνθήκη, είναι ποικίλοι και κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τα πρότυπα ομορφιάς. Σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών δεν επιθυμεί κανένα ίχνος τρίχας στο σώμα. Όσο για τους άντρες, πλέον θεωρείται απολύτως αποδεκτό να προβαίνουν στην αποτρίχωση. Φυσικά και για τα δύο φύλα, είναι θέμα προσωπικής επιλογής και καμία επιλογή δεν θα έπρεπε να αποτελεί κοινωνικό ταμπού. Ωστόσο, ένας λόγος επιλογής της αποτρίχωσης είναι πως αυτό κρίνεται κοινωνικά αποδεκτό για τις γυναίκες. Η λεία επιδερμίδα θεωρείται πως τις κάνει να δείχνουν πιο όμορφες και περισσότερο ποθητές. Ένας άλλος παράγοντας είναι η προσωπική υγιεινή. Τόσο για τους άντρες, όσο και τις γυναίκες, η αποτρίχωση αποτρέπει την εμφάνιση βακτηρίων και δυσάρεστων οσμών. Όσο για τους αθλητές, ορισμένα αθλήματα απαιτούν ένα αποτριχωμένο σώμα για καλύτερη απόδοση. Το ίδιο φυσικά ισχύει σε ορισμένα επαγγέλματα, όπως είναι το μόντελινγκ ή ο χορός, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Τέλος, η τεχνολογία έχει δημιουργήσει μηχανήματα που καθιστούν την αποτρίχωση μία εύκολη, ασφαλή, ανώδυνη και μόνιμη διαδικασία, που προτιμούν όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και άντρες.

Γιατί να προτιμήσετε αποτρίχωση με laser;

Υπάρχουν ποικίλες μέθοδοι αποτρίχωσης και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματά της. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες επιλέγουν την αποτρίχωση με laser. Παραδείγματος χάρη, το ξυραφάκι ερεθίζει το δέρμα, το κερί απαιτεί μεγαλύτερο μήκος τριχών, οι κρέμες αποτρίχωσης παρέχουν αποτέλεσμα που διαρκεί λιγότερο και είναι επίπονες. Αντίθετα, η αποτρίχωση με laser παρέχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα δίχως πόνο. Πρόκειται για μια διαδικασία απολύτως ασφαλή που δεν ελλοχεύει κανέναν κίνδυνο εμφάνισης δερματολογικού προβλήματος. Επιπλέον, η αποτρίχωση με laser αποτρέπει την εμφάνιση νέων τριχών, είναι αποτελεσματική σε όλους τους τύπους δέρματος κι έχει ορατά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία.

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Αν και οι περισσότεροι και οι περισσότερες επιλέγουν να προγραμματίσουν τις συνεδρίες τους για αποτρίχωση πριν το καλοκαίρι, ώστε να έχουν λεία επιδερμίδα για τις παραλίες, η ιδανική όμως περίοδος φαίνεται να είναι ο χειμώνας. Η περιορισμένη ένταση ηλιακής ακτινοβολίας, η μειωμένη διάρκεια της ηλιοφάνειας καθώς και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, καθιστούν την εποχή κατάλληλη. Αυτό συμβαίνει καθώς η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι όσο επιβλαβής το καλοκαίρι και το σώμα της γυναίκας ή του άντρα προστατεύεται από τα ρούχα. Συνεπώς, παρά την ευαισθησία του δέρματος μετά την αποτρίχωση με laser, το δέρμα δεν επιτρέπει στην ηλιακή ακτινοβολία να το επηρεάσει.

Οι επιλογές για την αποτρίχωση με laser

Solid–State Alex

Το νέο αυτό μηχάνημα θα σας απαλλάξει από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα εύκολα, γρήγορα, με όσο το δυνατόν λιγότερες συνεδρίες και κυρίως ανώδυνα.

Διοδικό (Diode)

Πρόκειται για ένα μονοχρωματικό laser, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για τη σάρωση μεγάλων περιοχών (πλάτη, πόδια) σε μικρό χρόνο, είναι ιδανικό λόγω της μεγάλης ταχύτητάς του, ενώ είναι από τις ελάχιστες μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε πιο σκούρα ή μαυρισμένα δέρματα.

SHR (Super Hair Removal)

Πρόκειται για ένα πολυχρωματικό laser, που μας δίνει πολλά μήκη κύματος μαζί, σαν να έχουμε ταυτόχρονα πολλά laser, τα οποία φτάνουν σε πολλά διαφορετικά βάθη την ίδια στιγμή.