Γνωρίζετε τι είναι η λεμφική αποσυμφόρηση;

Τι είναι η λεμφική αποσυμφόρηση και πώς μπορεί το οίδημα να επηρεάσει την υγεία και το σώμα σας;

 Το πρήξιμο στο σώμα, ή αλλιώς οίδημα, είναι ένα από τα προβλήματα αισθητικής φύσεως που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως. Πολύς κόσμος που βρίσκεται στο ενήλικο ηλικιακό φάσμα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πρήξιμο, το οποίο κάνει την εμφάνισή του κυρίως στα πόδια, στους αστραγάλους, στις γάμπες, στο πρόσωπο και στα χέρια. Πώς όμως δημιουργείται το πρήξιμο που αφαιρεί πόντους από την αυτοπεποίθησή σας και προσθέτει στο σώμα σας; Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρήξιμο σε διάφορα σημεία του σώματος είναι αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών.
Η κατακράτηση προκαλείται από τα υγρά που συσσωρεύονται στους ιστούς του σώματος. Τι προκαλεί όμως την κατακράτηση υγρών; Μπορεί να προκληθεί από την καθιστική ζωή και εργασία, από ορμονικές διαταραχές, από την εγκυμοσύνη, αλλά ακόμα και από την πολύωρη ορθοστασία. Μπορείτε όμως, ακόμα και αν βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάποιες από τις παραπάνω συνθήκες, να βρείτε τρόπους να περιορίσετε το πρόβλημα. Για παράδειγμα, αν έχετε μια καθιστική εργασία θα μπορούσατε να βρείτε χρόνο να κινηθείτε ή αργότερα μέσα στη μέρα σας ή να κάνετε κάποιες διατάσεις. Η κίνηση είναι βασικός σύμμαχος στην αποφυγή συσσώρευσης υγρών στο σώμα. Η κίνηση βοηθά επίσης και στην περίπτωση που αναγκάζεστε να είστε όρθιοι για αρκετή ώρα μέσα στην ημέρα, καθώς η βαρύτητα είναι ένας από τους λόγους που προκαλεί την κατακράτηση υγρών στα κάτω άκρα. Αν παρατηρήσετε πρήξιμο στο σώμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μην εκπλαγείτε, καθώς η αλλαγή στην κατανομή του σωματικού βάρους είναι μια αιτία που οδηγεί στο ανεπιθύμητο οίδημα στα πόδια. Φροντίστε και σε αυτήν την περίπτωση να συμπεριλάβετε την κίνηση και την άσκηση στην καθημερινότητα σας. Ωστόσο το οίδημα δεν επηρεάζει μόνο την εξωτερική σας εμφάνιση. Σε περίπτωση που επιμένει για αρκετό καιρό, η επίσκεψη σε κάποια κλινική είναι μονόδρομος για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Η λεμφική αποσυμφόρηση είναι η θεραπεία στο πρόβλημα του οιδήματος

Για την απομάκρυνση των περιττών υγρών από το σώμα πρέπει να γίνει σωστή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και αποβολή των τοξινών. Η λεμφική αποσυμφόρηση ή αλλιώς πρεσσοθεραπεία είναι μια γνωστή μέθοδος που βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Στα Medi Cosmetic με το Air Pressing, που είναι ένα είδος λεμφικού μασάζ, μπορείτε να πετύχετε την εναλλακτική πίεση αέρος σε όλο το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείται έντονη εφίδρωση και επιτάχυνση της διαδικασίας την αποτοξίνωσης, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα και επιτυγχάνεται ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας τοποθετούν στο σώμα ένα σύστημα συμπιεστή αέρα, που συνδέεται με ειδικούς αεροθαλάμους σε σχήμα παντελονιού ή γαντιών για τα άκρα και αντίστοιχα ζώνης για την περιοχή της κοιλιάς. Η εναλλασσόμενη πίεση που εφαρμόζεται οδηγεί στη λεμφική αποστράγγιση που χρησιμοποιείται τόσο για ιατρικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Είναι αποτελεσματική για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, που αποτελεί έναν άλλο μεγάλο εχθρό γυναικών και ανδρών. Επίσης, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, το οποίο προκαλείται από την κατακράτηση υγρών. Η λεμφική αποσυμφόρηση λοιπόν, είναι μια εναλλακτική του λεμφικού μασάζ που εκτελούν συνήθως φυσιοθεραπευτές. Το λεμφικό σύστημα είναι σημαντικό για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα, την απομάκρυνση τοξινών, αλλά και την άμυνα του οργανισμού. Το Air Pressing ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ανακουφίζει τα άκρα, βελτιώνει τη δυσκοιλιότητα καθώς και τις χρόνιες παθήσεις των φλεβών.

Διατηρείστε το λεμφικό σας σύστημα υγιές

Είτε θέλετε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εικόνα, είτε να απαλλαγείτε από σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη θεραπεία της λεμφικής αποσυμφόρησης. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, παρά μόνο να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ και να είστε νηστικοί τουλάχιστον για δυο ώρες πριν υποβληθείτε στη θεραπεία. Μια επίσκεψη στα Medi Cosmetic θα σας πείσει για τα οφέλη του Air Pressing που θα σας αλλάξει την αυτοπεποίθηση και θα βελτιώσει την υγεία σας.