Η αποτελεσματική αντιμετώπιση για τις δερματικές δυσχρωμίες

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις δερματικές δυσχρωμίες με σύγχρονες και εξελιγμένες θεραπείες.

Οι δερματικές δυσχρωμίες είναι καταστάσεις όπου οι επιφανειακές ή βαθιές στρώσεις του δέρματος παρουσιάζουν ανωμαλίες στον χρωματισμό τους, οι οποίες μπορεί να είναι προσωρινές ή μόνιμες. Οι δερματικές δυσχρωμίες οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, τους οποίους θ’ αναλύσουμε παρακάτω ώστε να τους γνωρίζετε και να προστατευτείτε. Ως δερματικές δυσχρωμίες περιγράφουμε τις πανάδες (μικρά και επιφανειακά σημεία που περιέχουν περισσότερη μελανίνη), τα σπυράκια, τις λευκές κηλίδες (λεύκη), τα μελανώματα (σκούρες κηλίδες) κ.α. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον δερματολόγο σας.

Πώς δημιουργούνται οι δερματικές δυσχρωμίες

Οι δερματικές δυσχρωμίες προκαλούνται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, από την ανεπαρκή ή την υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη είναι μια οικογένεια χρωστικών που παράγονται από μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών και παίζει καθοριστικό ρόλο στο χρωματισμό του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών. Ωστόσο, ο κύριος ρόλος της μελανίνης είναι να προστατεύει το δέρμα από την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς απορροφά τον ήλιο και διώχνει την ακτινοβολία, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα επιπτώσεων, όπως τα εγκαύματα και τις δερματικές δυσχρωμίες. Η αυξομείωση της μελανίνης σε συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία δερματικών δυσχρωμιών, όπως αυτές που ήδη αναφέρθηκαν.

Οι δερματικές δυσχρωμίες δημιουργούνται από παράγοντες όπως είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία αποτελεί και τις πιο συνήθεις αιτίες. Η γήρανση αλλά και οι ορμόνες, ενδέχεται να επηρεάσουν επίσης το δέρμα και το χρώμα του, όπως και η εγκυμοσύνη. Τέλος, οι γενετικοί παράγοντες και η κληρονομικότητα παίζουν επίσης τον ρόλο τους στις αλλοιώσεις του δέρματος ή του χρώματός του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιορίσετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και χρησιμοποιώντας όλο το χρόνο αντιηλιακή προστασία.

Πώς αντιμετωπίζονται οι δερματικές δυσχρωμίες

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι δερματικές αποχρώσεις εντοπίζονται στον γυναικείο πληθυσμό. Στα Medi Cosmetic, χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες και εξελιγμένες θεραπείες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και των διχρωμιών.
Επικοινωνήστε άμεσα με τα Medi Cosmetic για να κλείσετε το ραντεβού σας για μια εξατομικευμένη θεραπεία προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες!

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το Omega Light

Η φωτοδυναμική θεραπεία OMEGA LIGHT, είναι μία πρωτοποριακή ιατρική μέθοδος που χρησιμοποιείται στη θεραπεία εγκαυμάτων, τραυμάτων, αλλά και στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων αισθητικής φύσεως. Το καθαρό φως που χρησιμοποιείται, σε ειδικό μήκος κύματος, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες του δέρματος ώστε να παράγουν καλύτερης ποιότητας κολλαγόνο και ελαστίνη. Η θεραπεία ενισχύει την ικανότητα ανάπλασης του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις κηλίδες και τις δερματικές δυσχρωμίες και παράλληλα προσφέρει στο δέρμα μια ομοιόμορφη, λαμπερή υφή και όψη. Δεσμίδες μπλε και κόκκινου φωτός παράγουν ινοβλάστες, ενεργοποιούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Παράλληλα, γίνεται ενίσχυση της αγγειοδιαστολής και της κυκλοφορίας του αίματος, οξυγόνωση του δέρματος, μείωση της ροής του σμήγματος και εξόντωση των βακτηριδίων που προκαλούν μολύνσεις σε περιπτώσεις ακμής.