Μαρία Χατζηαναστασίου: η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Medi Cosmetic μιλά στο INFOWOMAN για τις κινήσεις προσαρμογής στα νέα δεδομένα

Θεραπείες για το τοπικό πάχος που έμειναν στη μέση. Ανάγκη για αποτρίχωση και περιποίηση προσώπου και σώματος, αφού οι περισσότερες γυναίκες άφησαν τον εαυτό τους απεριποίητο. Η επιθυμία για επάνοδο στη νέα κανονικότητα με την καλύτερη δυνατή εμφάνιση είναι σαφώς ένα ζητούμενο. Η λειτουργία στα κέντρα αισθητικής της χώρας ξεκίνησε ύστερα από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις 18 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όμως στο μυαλό του καθενός υπάρχει η σκέψη αν τέτοιου είδους επισκέψεις είναι ασφαλείς και πώς διασφαλίζεται η προστασία. Μιλήσαμε με τη Μαρία Χατζηαναστασίου, διευθύνουσα σύμβουλο των Κέντρων Ιατρικής Κοσμετολογίας Medi Cosmetic, για την προσαρμογή σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα.

Κυρία Χατζηαναστασίου, θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας από το μεγάλο θέμα της πανδημίας του Covid-19. Ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης που παίρνετε στα Κέντρα σας, έτσι ώστε και οι πελάτες αλλά και το προσωπικό σας να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς;

Στα Κέντρα μας τηρούμε απαρέγκλιτα όλες τις οδηγίες που εκδόθηκαν μετά την άρση των περιορισμών από 4 Μαΐου. Έτσι, αρχικά λειτουργούμε μόνο με προκαθορισμένα ραντεβού. Η είσοδος στους χώρους μας γίνεται υποχρεωτικά με χρήση μάσκας. Τηρούνται τα μέτρα απόστασης και οι θεραπείες μας όλες εκτελούνται σε ατομικές καμπίνες, οι οποίες απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Το προσωπικό μας, είναι εφοδιασμένο με μάσκες, προσωπίδες, γάντια και ειδικές ολόσωμες στολές για τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προφύλαξης από τον Covid-19. Επιπλέον, τα μηχανήματά μας είναι όλα ελεγμένα και πιστοποιημένα και υπόκεινται σε τακτικούς τεχνικούς ελέγχους και services, με τα αυστηρότερα κριτήρια και πρωτόκολλα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα Medi Cosmetic.

Τα Medi Cosmetic ιδρύθηκαν το 2009 με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις της Ιατρικής Κοσμετολογίας. Σήμερα έχουμε 4 κέντρα αισθητικής, 3 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αντίστοιχα ιατρεία. Η γκάμα των θεραπειών μας εκτείνεται από τη λιπογλυπτική σώματος, την ουσιαστική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, το αδυνάτισμα. Επίσης, τις θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης του προσώπου έως τη μόνιμη αποτρίχωση με laser, την εξαφάνιση των ουλών ακμής, την πλαστική χειρουργική.

Ξεκινήσατε επομένως τη δημιουργία και επέκταση της επιχείρησης, ενώ είχε ξεκινήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα; Λίγο αντίξοο ακούγεται όλο αυτό. Πώς τα καταφέρατε και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείστε με συνολικά 8 υποκαταστήματα;

Η προσπάθεια ήταν και είναι καθημερινή. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο και επίπονο βάση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικράτησαν στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία, ωστόσο, όταν υπάρχει αγάπη για δουλειά και προσφορά, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.

Ποιο είναι το προφίλ των πελατών σας;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι γυναίκες όλων των ηλικιών. Υπάρχουν όμως και άνδρες, που τελευταία δείχνουν να ασχολούνται περισσότερο με την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και με την υγεία και ευεξία τους.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει τα Medi Cosmetic, κα Χατζηαναστασίου;

Επειδή παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με σεβασμό στον άνθρωπο. Η επιστημονική ομάδα των Medi Cosmetic συμμετέχει σε ετήσια βάση σε παγκόσμια ιατρικά συνέδρια και εκθέσεις. Στόχος της, να ανακαλύψει και να δοκιμάσει τις τεχνολογίες αιχμής στον κλάδο της Ιατρικής Κοσμετολογίας. Έτσι, η εταιρεία μας καταφέρνει εδώ και χρόνια να αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο για την Ελλάδα, των καλύτερων θεραπειών που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μιλήστε μας για αυτό που κάνει περισσότερο ξεχωριστή τη Medi Cosmetic σε επίπεδο ασφάλειας.

Κοιτάξτε, είμαστε ίσως το μοναδικό κέντρο Ιατρικής Κοσμετολογίας στην Ελλάδα πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO9001 και ΙSO27001. Έτσι, ικανοποιούμε όλες τις απαιτήσεις των προτύπων, που καλύπτουν στο σύνολό τους το εύρος των δραστηριοτήτων μας. Από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων ιατρικών τεχνικών και υπηρεσιών έως τη φροντίδα της γυναίκας μετά από κάθε θεραπεία ή επέμβαση. Εφαρμόζουμε αυστηρά από τον Μάιο του 2018 τον Ευρωπαϊκό κανονισμό διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων. Υπάρχουν έντυπα συναίνεσης που υπογράφουν οι πελάτες μας, καθώς και η ηλεκτρονική συγκατάθεσή τους για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Πολλές μεγάλες εταιρείες φαίνεται πλέον ότι ενδιαφέρονται να παρέχουν το καλύτερο δυνατό εργασιακό περιβάλλον στους εργαζομένους τους. Σε επίπεδο εργοδοσίας, πώς θα χαρακτηρίζατε την εταιρεία Medi Cosmetic;

Πράγματι, τόσο η ευημερία όσο και ικανοποίηση των εργαζομένων μας, είναι ένα σημαντικό ζητούμενο. Kαι η Medi Cosmetic τον υποστηρίζει αυτόν τον στόχο με όλους τους τρόπους. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε βραβευτεί στο παρελθόν με το άκρως τιμητικό Αριστείο Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017 στην κατηγορία “Eργαζόμενοι”. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση, που απονεμήθηκε από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδας. Βραβεύτηκε η προσφορά της Medi Cosmetic στους ανθρώπους που την απαρτίζουν, μέσα από το πρόγραμμα “Πρώτα οι άνθρωποί μας”. Ανάμεσα στις παροχές, είναι η ιδιωτική ασφάλεια στους εργαζόμενους, ικανοποιητικός μισθός, bonus παραγωγικότητας, bonding trips και εκδηλώσεις, συνεχής εκπαίδευση και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης φροντίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Επίσης, με συντονισμένες κινήσεις καταφέραμε να παρέχουμε μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού, στους πυρόπληκτους στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018.

Έχετε και η ίδια τιμηθεί – από όσο γνωρίζω – με βράβευση στην κατηγορία “Επιχειρηματικότητα” στα International Women Awards.

Ναι, ισχύει. Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος των Medi Cosmetic τιμήθηκα με το Greek International Women Awards 2016, βραβείο στην Κατηγορία “Επιχειρηματικότητα”. Και βέβαια, αυτό το βραβείο ανήκει κυρίως στους περίπου 120 εργαζομένους των κέντρων μας, στους δικούς μας ανθρώπους. Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, η κοινωνική προσφορά της, τα βραβεία που έχει κατακτήσει η εταιρεία για τις παροχές προς τους εργαζομένους της, αλλά και τα σχέδια επέκτασης, κέρδισαν τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής.

Τι έχετε να πείτε σε κάθε γυναίκα επιχειρηματία ως συμβουλή μέσα από την καρδιά σας;

Να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν. Επίσης, να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι κάθε επιχείρηση θέλει τον χρόνο της από την στιγμή έναρξης λειτουργίας της μέχρι να ανθίσει και να δώσει καρπούς. Χρειάζεται επομένως αγάπη, προσπάθεια και υπομονή.