Καταπολέμηση Κυτταρίτιδας

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, είναι ένα θέμα που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού.

Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα;

Ως κυτταρίτιδα, ορίζεται το φαινόμενο, κατά το οποίο συγκεντρώνονται μόρια λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Η κυτταρίτιδα είναι υπεύθυνη για αλλαγές στην υφή του δέρματος, καθώς και τη δημιουργία ανώμαλων κυματισμών στην επιδερμίδα. Ουσιαστικά, δημιουργεί στο σώμα μια «όψη φλοιού πορτοκαλιού». Τα σημεία στα οποία εμφανίζεται είναι κυρίως οι γλουτοί, οι μηροί, τα πόδια, η κοιλιά και τα μπράτσα.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης της κυτταρίτιδας;

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού. Είναι άξιο αναφοράς ότι η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξάρτητα από το βάρος ή την ηλικία της.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με την εμφάνισή της. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

  • Μη ισορροπημένη διατροφή
  • Κληρονομικότητα/ Προδιάθεση
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Καθιστική ζωή και απουσία άσκησης
  • Συχνή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
  • Κάπνισμα
  • Διαταραχές λεμφικού συστήματος
  • Γήρανση
  • Κακή κυκλοφορία του αίματος

Οι παραπάνω παράγοντες εμφάνισης της κυτταρίτιδας χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σε αυτούς που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής του ατόμου και σε εκείνους που δε μπορούν να ελεγχθούν π.χ. κληρονομικότητα. Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι η κυτταρίτιδα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί και να αποφευχθεί.

Πώς αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα;

Όπως προαναφέρθηκε, η εμφάνιση της κυτταρίτιδας δεν μπορεί να ελεγχθεί και να προληφθεί στον απόλυτο βαθμό. Για τον λόγο αυτό, έπειτα από πολυετείς μελέτες έχουν αναπτυχθεί ορισμένοι τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Στα Medi Cosmetic χρησιμοποιούμε 6 διαφορετικούς τρόπους για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

ΡΑΔΙΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗ RF: Οι Ραδιοσυχνότητες (RF) είναι κατάλληλες για σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος που έχει εμφανίσει κυτταρίτιδα. Η μέθοδος αυτή προκαλεί θέρμανση του χορίου και των υποδόριων στρωμάτων, ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύσφιξη του δέρματος και η ανάπλαση του δερματικού ιστού, με φυσικό τρόπο.

MESOTHERAPY BODY: Κατά τη Μεσοθεραπεία Σώματος, διοχετεύονται μικρές ποσότητες φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα, στις προβληματικές περιοχές. Η θεραπεία στοχεύει στη σύσφιξη της επιδερμίδας, τη λιποδιάλυση και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

ORANGE POWER: H μέθοδος αυτή στοχεύει συγκεκριμένα στην καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Το Orange Power, βασίζεται στη χρήση ενός αδρανούς αερίου (CO2), το οποίο είναι εντελώς ακίνδυνο και απίστευτα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

PLATINUM BODY: Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ενσωματώνει και τις 3 τεχνολογίες αιχμής Cavitation, MultipolarRF, VacuumRF. Αποτελεί μία ολοκληρωμένη και μόνιμη, μη επεμβατική μέθοδο λιπογλυπτικής, η οποία αντιμετωπίζει εις βάθος την κυτταρίτιδα.

SKIN SCIENCE 3D: Η μεθοδολογία του Skin Science 3D επιφέρει αύξηση της διαπερατότητας του δερματικού ιστού. Η ηλεκτροδιάτρηση του δέρματος, εμφανίζεται με την παρουσία διαφοράς δυναμικού στην κυτταρική μεμβράνη σε επίπεδο επιθήλιας κυτταρικής δομής. Το αποτέλεσμα είναι η ορατή μείωση της κυτταρίτιδας και η ανανέωση του δέρματος.

AIR PRESSING: Το Air Pressing (Πρεσσοθεραπεία), παρέχει εναλλακτική πίεση αέρος στις επιθυμητές περιοχές, ως ένα είδος λεμφικού μασάζ. Η διαδικασία αυτή, προκαλεί έντονη εφίδρωση και επιτάχυνση της διαδικασίας αποτοξίνωσης. Παράλληλα διευκολύνει την κυκλοφορία της λέμφου, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του οργανισμού από τις τοξίνες. Συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας αλλά και του τοπικού πάχους.

Στα Medi Cosmetic, χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Εάν είστε αποφασισμένες να ξεφορτωθείτε την όψη φλοιού πορτοκαλιού και να ανακτήσετε το νεανικό σας δέρμα, επικοινωνήστε μαζί μας, για μια εξατομικευμένη θεραπεία!