Κεφάλαιο ραγάδες

Οι ραγάδες είναι μικρές λεπτές γραμμές που δημιουργούνται από τη διαστολή του δέρματος. Μία τέτοια διαστολή συμβαίνει συνήθως για διάφορους λόγους, ενώ το εάν ή όχι θα δημιουργηθούν ραγάδες έχει να κάνει με αρκετούς παράγοντες, όπως η ποιότητα του δέρματος, η συνολική υγεία μας, το ορμονικό προφίλ μας κ.α.

Τα χρώματα των ραγάδων

Η χρωματική παλέτα των ραγάδων, είναι πραγματικά ανεξάντλητη! Ξεκινούν από ροζ, ενώ μπορεί να φαίνονται κοκκινωπές ή ακόμα και μωβ, ανάλογα με το φυσικό τόνο που έχει το δέρμα μας. Με την πάροδο του χρόνου, οι ραγάδες γίνονται λευκές και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς θεωρείται ότι η ζημιά στο δέρμα έχει πια παγιωθεί.

Γιατί δημιουργούνται ραγάδες;

Οι ραγάδες παρουσιάζονται συνήθως στην κοιλιά, στους γλουτούς και σε άλλα σημεία του σώματος, είναι βέβαια ακίνδυνες ιατρικά αλλά είναι πολύ αντιαισθητικές. Συνήθως προκύπτουν μετά από απότομη αυξομείωση βάρους, είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε από κάποια δίαιτα. Επίσης, ειδικά το στήθος των γυναικών, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και συνήθως πριν την περίοδο πρήζεται, αποκτά πολύ γρήγορα ραγάδες, με αποτέλεσμα να κάνουν τα ντεκολτέ, απαγορευτικά!
Δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι γυναίκες ευάλωτες… Και οι άνδρες, ειδικά όσοι ασχολούνται ιδιαίτερα με το γυμναστήριο, μπορεί να εμφανίσουν κάποια στιγμή έντονες ραγάδες στο σώμα τους.

Οι επιβαρυντικοί παράγοντες

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που λόγω καλής ποιότητας δέρματος, το οποίο δεν χάνει εύκολα την ελαστικότητά του, μπορεί να αυξομειώνουν το βάρος τους και να μην δημιουργούνται ραγάδες. Η κακή διατροφή, τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης, που θεωρούνται υπεύθυνα για την επιβράδυνση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά και το κάπνισμα, θεωρούνται επιβαρυντικοί παράγοντες για τη δημιουργία ραγάδων.

Τα κακά νέα

Οι ραγάδες αντιμετωπίζονται πάρα πολύ δύσκολα, ενώ οι κρέμες και οι λοιπές αισθητικές θεραπείες, δεν έχουν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα. Ειδικά, εάν οι ραγάδες γίνουν λευκές, τότε το πρόβλημα θεωρείται μόνιμο.

Τα καλά νέα

Η μόνη μέθοδος που αντιμετωπίζει με επιτυχία τις ραγάδες, χωρίς νυστέρι και χωρίς χειρουργείο, είναι η μέθοδος SCARLET EXP μία αποκλειστικότητα των Medi Cosmetic! Η κεφαλή του Scarlet σπάει τον ουλώδη ιστό, δηλαδή τις ραγάδες, αναγκάζοντας τα υγιή κύτταρα να έρθουν στην επιφάνεια και να καλύψουν το κενό που άφησε η ραγάδα. Έτσι, γίνεται κατά κάποιο τρόπο ένα «καμουφλάζ» των ραγάδων με υγιές δέρμα! Η μέθοδος νέας γενιάς, SCARLET EXP, έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα να ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα εξαιρετικό φινίρισμα της επιδερμίδας.

Είτε πρόκειται λοιπόν για κόκκινες είτε για λευκές ραγάδες, το Scarlet EXP αποτελεί τη μοναδική μη χειρουργική λύση για να απαλλαγείτε από τον πιο αντιαισθητικό εχθρό του δέρματος!