Ο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Συμβουλές καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη δημιουργία της.

Η κυτταρίτιδα αφορά εκατομμύρια γυναίκες καθώς αποτελεί ένα από τα πιο διαδομένα ζητήματα του δέρματος. Γιατί όμως απασχολεί τόσο τις γυναίκες; Η απάντηση έχει να κάνει με την εμφάνιση της σε περιοχές του δέρματος όπως οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, το στομάχι, οι γάμπες και το εσωτερικό των μπράτσων. Η κυτταρίτιδα, δυστυχώς, επιδρά στην αυτοεκτίμηση της γυναίκας, λόγω των σύγχρονων προτύπων ομορφιάς και των ιδεαλιστικών εικόνων που προωθούνται στην κοινωνία.

Στόχος είναι με το άρθρο αυτό να θέσουμε την κυτταρίτιδα στη ρεαλιστική της βάση, να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της και να την καταπολεμήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό, εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα που με επιστημονικούς όρους περιγράφεται με επιστημονικούς όρους ως «τοπική λιποδυστροφία», εξηγείται ως η παθολογική κατάσταση των δερματικών και υποδόριων ιστών που χαρακτηρίζεται από κακή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την ανομοιογενή κατανομή μορίων λίπους και την κατακράτηση νερού στον συνδετικό ιστό. Η λεγόμενη «όψη του πορτοκαλιού» δημιουργείται από την κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός στέλνει το λίπος και το αποθηκεύει στα λιποκύτταρα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη. Με την αφύσικη συσσώρευση λίπους, τα λιποκύτταρα διογκώνονται και τα αγγεία συμπιέζονται με συνέπεια να εμποδίζεται η ανταλλαγή ουσιών και επιδεινώνεται το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Πώς όμως εμφανίζεται η κυτταρίτιδα στο σώμα και ποιοι παράγοντες την κάνουν πιο έντονη και ευδιάκριτη; Η απάντηση κρύβεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη άσκηση και φυσική δραστηριότητα, στη διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος, στις ορμονικές διαταραχές, την κληρονομικότητα, την παχυσαρκία, τη δυσκοιλιότητα, την κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα αναψυκτικά κ.α.

Συμβουλές καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Η φυσική δραστηριότητα και η ισορροπημένη διατροφή βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά και μείνετε μακριά από τη ζάχαρη, τα λιπαρά και το αλκοόλ. Η ενυδάτωση παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο για την αποβολή των τοξινών και τη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό και να μην καπνίζετε. Ωστόσο, η ιατρική αισθητική αποδεικνύεται η πιο αποτελεσματική λύση καταπολέμησης της κυτταρίτιδας με άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Ραδιοσυχνότητες RF

Οι ραδιοσυχνότητες (RF) είναι ιδιαιτέρως κατάλληλες για σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος καθώς λειτουργούν με βάση τη θερμότητα που χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του σώματος ως πηγή ενέργειας.

Μεσοθεραπεία Σώματος

Η Μεσοθεραπεία, είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για ενυδάτωση, αναζωογόνηση, λεύκανση, αδυνάτισµα, σύσφιξη και µείωση της κυτταρίτιδας.

Orange Power

Το Orange Power αποτελεί τη θεραπεία των celebrities που βασίζεται στη χρήση ενός αδρανούς αερίου, του CO2, το οποίο είναι εντελώς ακίνδυνο, αλλά απίστευτα αποτελεσματικό.

Μη Ενέσιμη Μεσοθεραπεία Σώματος Skin Science 3D

Με τη μεθοδολογία του Skin Science 3D Body, επιτυγχάνεται η διαδερμική διείσδυση δραστικών συστατικών με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και χέρια.

Πρεσσοθεραπεία Air Pressing

Το Air Pressing (ή αλλιώς Πρεσσοθεραπεία) αποτελεί έναν άλλο τρόπο καταπολέμησης της κυτταρίτιδας που παρέχει εναλλακτική πίεση αέρος σε όλο το σώμα, ως ένα είδος λεμφικού μασάζ. Προκαλεί έντονη εφίδρωση και επιτάχυνση της διαδικασίας αποτοξίνωσης, ενώ διευκολύνει την κυκλοφορία της λέμφου, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να απελευθερώνεται από τις τοξίνες.