Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τις διαγνωστικές αναλύσεις

Ανάλογα με το τι σας απασχολεί, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες διαγνωστικές αναλύσεις για την περίπτωσή σας, μέσα από μία πληθώρα επιλογών.

Για αξιόπιστα αποτελέσματα και καινοτόμες μεθόδους διαγνωστικών αναλύσεων, υπάρχουν οι κατάλληλοι επαγγελματίες με χρόνια πορείας και καταξίωσης στον χώρο της αισθητικής και της κοσμετολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, στα ιατρεία κοσμετολογίας Medi Cosmetic, με τη βοήθεια του καταρτισμένου προσωπικού τους, μπορείτε να βρείτε τις διαγνωστικές αναλύσεις που αναζητάτε ανάλογα με τις ανάγκες σας, τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπό σας.

Οι διαγνωστικές αναλύσεις των Medi Cosmetic:

Απεικόνιση των αναγκών του δέρματος

Εάν θέλετε να εντοπίσετε και να καταγράψετε τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα του δέρματος, μπορείτε να δοκιμάσετε την προηγμένη τεχνολογία του VISIA. Μέσα από τη μέθοδο αυτή, προσφέρεται υψηλής ανάλυσης απεικόνιση του δέρματος, δίνοντας τη δυνατότητα στο γιατρό να αξιολογήσει και να καταγράψει όλα τα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζονται οι περιοχές με φθορά από τον ήλιο και τον χρόνο, μελαγχρωματικές κηλίδες και πανάδες, ευρυαγγείες, μελάσματα, ακμή, φραγμένοι πόροι, ρυτίδες κ.α. και στη συνέχεια βγαίνει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο.

Ακριβής υπολογισμός λίπους

Η μέθοδος βιοηλεκτρικής αντίστασης BMR με αρκετά αξιόπιστα αποτελέσματα, στηρίζεται στο γεγονός ότι το σωματικό μας λίπος παρουσιάζει χαμηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα και όταν το ρεύμα περνά μέσα από αυτό, παρουσιάζει αντίσταση, τη λεγόμενη βιοηλεκτρική αντίσταση.

Αντίθετα, οι μύες, τα αιμοφόρα αγγεία και τα οστά του σώματός μας, είναι ιστοί που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι άρα καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού, παρουσιάζοντας υψηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα.

Προσδιορισμός κατάστασης του δέρματος

Η Δερμοανάλυση, είναι η σύγχρονη μέθοδος μέσα από την οποία πραγματοποιούνται:

  • Διάγνωση των βλαβών του δέρματος και προσδιορισμός της ελαστικότητας, της απώλειας ενυδάτωσης και της χαλάρωσης της επιδερμίδας
  • Προσδιορισμός χρωματικών αλλοιώσεων του δέρματος, για την ακριβή αποκατάσταση αναγκών και παθήσεων
  • Χρήση τρισδιάστατης εικόνας και μικροσκοπική ανίχνευση πόρων, ουλών, κηλίδων και ρυτίδων του δέρματος
  • Ακριβής προσδιορισμός του φωτότυπου

Μέτρηση μεταβολικού ρυθμού

O βασικός μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας, χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατανάλωση θερμίδων του σώματος, για τις βασικές του χημικές διεργασίες. Η μέτρηση γίνεται με βάση την έμμεση θερμιδομετρία, η οποία είναι μια μέθοδος ακριβής και αξιόπιστη. Συγκεκριμένα μετρά το καταναλισκόμενο οξυγόνο του σώματος σε κατάσταση ηρεμίας, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και η εξέταση διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά.

Εξέταση φωτογήρανσης

Η φωτογήρανση είναι η πρόωρη γήρανση του δέρματος εξαιτίας της χρόνιας έκθεσής του στην υπεριώδη ακτινοβολία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία δομικών αλλοιώσεων του δέρματος. Η μακρόχρονη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία – και όχι μόνο – έχει επιστημονικά αποδεδειγμένες επιπτώσεις στο δέρμα.

Η διάγνωση γίνεται μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου VISIA, η οποία επιτρέπει να διακρίνουμε βλάβες στο δέρμα, οι οποίες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά και την εξέλιξή τους στο χρόνο μέσω προσομοιώσεων.

Σάρωση σώματος

Μέσα από τον σαρωτή σώματος Scan Body Biometric, αποκλειστικότητα των ιατρείων Medi Cosmetic, μπορείτε να έχετε μία εκτενή ανάλυση του σώματός σας. Πρόκειται για τη μοναδική συσκευή παγκοσμίως που συνενώνει τo 3D Scanning και τη Βιοηλεκτρική αντίσταση (Bioelectrical Impedance BIA). Ο εν λόγω βιομετρικός αναλυτής, προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση και παρέχει πλήρη ανάλυση της στάσης του σώματος, της σύστασής του, του συνολικού βάρους του καθώς και αναλυτικές αξιολογήσεις ισορροπίας σώματος.

Υπολογίζει μεταξύ άλλων τη μετατόπιση και την κλίση για το κεφάλι, τους ώμους, την περιοχή κάτω από το στήθος, τους γοφούς και τα γόνατα από κάθε πλευρά. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα παρατήρησης της ισορροπίας του σώματος και τη διάρκεια της όρθιας στάσης, διακρίνοντας σε ποιο σημείο του πέλματος πέφτει το περισσότερο βάρος και σε ποιο πόδι.

Εμπιστευτείτε την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών των Medi Cosmetic και κλείστε σήμερα το δικό σας ραντεβού διάγνωσης και ενημέρωσης σε ένα από τα πέντε ιατρεία μας σε Αθήνα – Κηφισιά – Γλυφάδα – Πειραιά – Θεσσαλονίκη, εδώ!