Ποιες καθημερινές συνήθειες γερνούν το πρόσωπό σας;

Είναι βέβαιο ότι έχουμε αρκετές καθημερινές συνήθειες, που δεν μας κάνουν καθόλου καλό. Είναι επίσης γεγονός, ότι το πρόσωπό μας με τα χρόνια που περνούν, δεν είναι πια τόσο όμορφο, έχει κάποιες ρυτίδες και καταλήγουμε στο ότι αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Μήπως όμως κάποιες καθημερινές συνήθειες μας γερνάνε πριν την ώρα μας; Η κούραση της δουλειάς, το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής, αφήνουν τα σημάδια στο πρόσωπό μας, αλλά και στο σώμα μας. Ας δούμε κάποια από αυτά, καθώς και τους τρόπους για να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι ρυτίδες
Αν δεν λέτε ποτέ όχι στα γλυκά, δυστυχώς σύντομα θα λέτε “έχω ρυτίδες” καθώς η ζάχαρη επιτίθεται στην κολαγένεση του οργανισμού. Καπνίζετε και πίνετε; Όσο νωρίτερα σταματήσετε το κάπνισμα και το πολύ ποτό, τόσο περισσότερα και καλύτερα χρόνια θα προσθέσετε στη ζωή σας. Είναι επίσης γνωστό, ότι το κάπνισμα προσθέτει πολλά χρόνια στο πρόσωπό μας, καθώς αμέτρητες μελέτες αποδεικνύουν το πόσο μεγάλη βλάβη προκαλεί στο δέρμα μας.

Τα μάτια
Έχετε κουρασμένα μάτια και συνηθίζετε να τα τρίβετε; Μάλλον πρέπει να σταματήσετε, γιατί όταν τρίβετε τα μάτια σας, διασπάται το κολλαγόνο και η ελαστικότητα γύρω από την περιοχή και δημιουργούνται ρυτίδες.

Το ντεμακιγιάζ
Ίσως είναι κλισέ, αλλά η φροντίδα του προσώπου πριν κοιμηθούμε είναι πάρα πολύ σημαντική. Ας μην ξεχνάμε ότι ο οργανισμός πραγματοποιεί σημαντικές διεργασίες την ώρα που κοιμόμαστε, οπότε είναι απαραίτητο να επιτρέπουμε στο δέρμα μας να αναπνέει για να ανασυνθέσει όλα εκείνα τα πολύτιμα συστατικά, που το διατηρούν νεανικό.

Ο ύπνος
Κοιμάστε με το πρόσωπο στο μαξιλάρι; Προκαλείτε πρόωρη γήρανση και μην σας φαίνεται παράξενο, γιατί πιέζοντας επίμονα το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι, τραυματίζετε το δέρμα. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα επιδεινώνεται και δημιουργούνται ρυτίδες. Επίσης, είναι σημαντικό να κοιμάστε αρκετά, γιατί η έλλειψη ύπνου αργά ή γρήγορα χαράζεται στο πρόσωπό μας. Αν συνηθίζετε να κοιμάστε αργά, θα δείτε σε λίγο σακούλες κάτω από τα μάτια, πεσμένα και κουρασμένα βλέφαρα, σημάδια που σας κάνουν να φαίνεστε λιγότερο ελκυστική.

Το νερό
Άλλο ένα κλισέ, το οποίο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η αύξηση της ποσότητας του νερού που πίνετε καθημερινά, μπορεί να σας εξασφαλίσει μια νεανική επιδερμίδα. Το νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Στην αντίθετη περίπτωση, το δέρμα αφυδατώνεται, άρα δημιουργείται ξηρότητα, χάνει την ελαστικότητά του και είναι επιρρεπές στις ρυτίδες.

Η λύση
Είναι δυστυχώς γεγονός, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, ο χρόνος είναι εναντίον μας και μας πιέζει για πιο δραστικές λύσεις. Για αυτό, η ειδική ομάδα της Medi Cosmetic, παρουσιάζει τη θεραπεία Color Correction, που απευθύνεται σε όλες εκείνες που θέλουν να δουν το πρόσωπό τους να λάμπει, χωρίς όμως να καταφύγουν σε ενέσιμες επεμβατικές θεραπείες.

Η θεραπεία Color Correction βασίζεται σε μια ειδική μάσκα, που εκπέμπει 3 βασικά χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Το κάθε χρώμα διορθώνει κάποιο διαφορετικό πρόβλημα στο πρόσωπο. Το κόκκινο είναι αντιγηραντικό, το μπλε ρυθμίζει τη λιπαρότητα και είναι κατάλληλο και για δέρματα με ακμή, ενώ το πράσινο καταπολεμά στοχευμένα τις ρυτίδες.

Το καθαρό φως που χρησιμοποιείται σε ειδικό μήκος κύματος, είναι απαλλαγμένο από τη βλαβερή ακτινοβολία UV, με στόχο την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό μας, χωρίς να εγχέεται κάποια χημική ουσία ή να χρησιμοποιείται laser που καταπονεί την επιδερμίδα.

Αν λοιπόν μειώσετε τις βλαβερές συνήθειες που επηρεάζουν την επιδερμίδα σας και δοκιμάσετε κάποιες συνεδρίες κατά καιρούς με τη θεραπεία Color Correction, ο χρόνος από εχθρός θα γίνει φίλος.