Που χρησιμεύει η ανάλυση του σώματος σας

Ανακαλύψτε τον πραγματικό ρόλο της ανάλυσης του σώματoς σας, aπό την υγεία έως την αισθητική και μάθετε πώς η ανάλυση μπορεί να ενισχύσει την ευεξία σας.

Η ανάλυση του σώματος αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε διάφορες πτυχές της ζωής μας. Από τη φυσική υγεία και την αισθητική μέχρι την ψυχολογική ευεξία και την αυτογνωσία, η ανάλυση του σώματος μπορεί να προσφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πολλαπλά οφέλη της ανάλυσης του σώματος και θα δούμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας.

Πώς λειτουργεί η ανάλυση του σώματος

Ο σαρωτής σώματος Scan Body Biometric που αποτελεί αποκλειστικότητα των ιατρείων Medi Cosmetic, είναι η μόνη συσκευή παγκοσμίως που συνενώνει 2 τεχνολογίες για την ανάλυση του ανθρώπινου σώματος. Η πλατφόρμα Scan Body Biometric, βιομετρικός αναλυτής, είναι μία νέα πρωτοποριακή και κορυφαία τεχνική τρισδιάστατης απεικόνισης, με εικόνα 360°, που παρέχει πλήρη ανάλυση της στάσης του σώματος, της σύστασης του, του συνολικού βάρους του καθώς και αναλυτικές αξιολογήσεις ισορροπίας σώματος. Οι άνω των 200 συνεχόμενων λήψεων και μετρήσεων, ουσιαστικά δεν αφήνουν κανένα δεδομένο του σώματος που να μην «διαβάσει» προκειμένου να δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα με ιατρική υπόσταση και εγγύηση.

Οι μετρήσεις του Scan Body Biometric αφορούν:
• Body Shape Rating: μία κλίμακα 100 βαθμίδων που αναλύει μέσω αλγοριθμικών συντελεστών, την αναλογία όγκου κορμού/ποδιών, το ποσοστό σωματικού λίπους και το BMI
• Βιομέτρηση
• Ποσοστό λίπους
• Βάρος
• Περιφέρειες: λαιμού, στήθους, μέσης, γοφών, δικεφάλων, πήχη, μηρών, γάμπας
• Λιπώδης μάζα
• Άλιπη μάζα
• Εκτίμηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (BMR)
• Διαχώριση λιπώδους και μη λιπώδους μάζας
• Αναλογία μέσης/γοφών
• Αναλογία όγκου κορμού/ποδιών
• Στάση Σώματος

Η ανάλυση του σώματος ως εργαλείο για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Η φυσική κατάσταση αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την υγεία και την ευημερία μας. Αν και οι προσωπικοί στόχοι και οι δυνατότητες διαφέρουν από άτομο σε άτομο, η ανάλυση του σώματος έχει αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη και τη διατήρηση μιας υγιούς φυσικής κατάστασης. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθοριστούν στόχοι για την άσκηση, τη διατροφή και τις θεραπείες αισθητικής.

Πώς η ανάλυση του σώματος μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τις επιθυμητές αισθητικές αλλαγές

Όταν πρόκειται για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αισθητικού στόχου, η ανάλυση του σώματος αναδεικνύεται ένα ισχυρό εργαλείο. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επίτευξη οποιασδήποτε αισθητικής αλλαγής είναι η κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης του σώματος σας. Με βάση τα αποτελέσματα της ανάλυσης, μπορείτε να ορίσετε σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους για τις αισθητικές αλλαγές που επιθυμείτε. Η ανάλυση του σώματος σας μπορεί να σας καθοδηγήσει στην επιλογή των κατάλληλων ασκήσεων και του κατάλληλου προγράμματος διατροφής που θα υποβοηθήσουν τις θεραπείες που θα επιλέξετε για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Με την πάροδο του χρόνου, η ανάλυση του σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθήσετε την πρόοδο που έχετε σημειώσει προς τους στόχους σας. Αυτή η παρακολούθηση σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το πρόγραμμα σας κατάλληλα και να επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Η επίδραση της εικόνας του σώματος στην ψυχολογική κατάσταση

Η εικόνα του σώματος μας αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της αυτοσυνειδησίας μας και επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογική μας κατάσταση. Η αρνητική εικόνα του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική δυσφορία, άγχος και κατάθλιψη, ενώ μια θετική εικόνα του σώματος μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μας. Η αποδοχή του σώματος μας όπως είναι και η εστίαση στην υγεία και τη δύναμη του μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές σκέψεις και τις πιέσεις του περιβάλλοντος ώστε να βελτιώσουμε το σώμα μας και να αποκτήσουμε μια υγιή και πιο όμορφη συνολική εμφάνιση.