Πρόσωπο με ακμή – Δύο τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Η ακμή είναι η συχνότερη δερματολογική πάθηση και κρατάει κάποια χρόνια, με διάφορες εξάρσεις και υφέσεις. Σήμερα βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται αρκετά εύκολα, ανάλογα φυσικά με τη σοβαρότητα του εκάστοτε περιστατικού.

Η ακμή εκδηλώνεται με σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο στήθος, στην πλάτη και στους ώμους. Όμως απαγορεύεται να τα πειράξετε, γιατί επιμολύνεται η περιοχή και πολλαπλασιάζονται. Άλλωστε αν τα πειράζετε θα μείνουν σημάδια. Σε κάποιες πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, η φαρμακευτική αγωγή που θα συστήσει ο Δερματολόγος είναι απαραίτητη. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, η ιατρική αισθητική μπορεί να δώσει λύση!

Γιατί δημιουργείται η ακμή;

Το πώς και το γιατί εμφανίζεται η ακμή δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Διάφοροι παράγοντες παίζουν βέβαια ρόλο, όπως η κληρονομικότητα, καθώς άνθρωποι που κάποιο μέλος της οικογένειας υπέφερε από ακμή, έχουν αυξημένη πιθανότητα να την εμφανίσουν και οι ίδιοι.
Επίσης, κυρίως οι έφηβοι που αρχίζουν να εμφανίζουν ακμή, συμπίπτει με τις ορμονικές τους αλλαγές, γιατί όταν οι αδένες υπερλειτουργούν, τότε αρχίζουν να παράγουν περισσότερο σμήγμα από το φυσιολογικό, που φράζει τους πόρους και δημιουργούνται τα σπυράκια.

Ποιοι παράγοντες επιδεινώνουν την ακμή;

Το στρες, το άγχος, ο εκνευρισμός, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η κακή υγιεινή του προσώπου κ.α. επηρεάζουν αρνητικά την ακμή των ενηλίκων.

Πώς θεραπεύεται η ακμή;

Για την ήπιας μορφής ακμή, η Medi Cosmetic διαθέτει την εκπληκτική μέθοδο θεραπείας COLOR CORRECTION, που με τη βοήθεια των χρωμάτων αντιμετωπίζει τα πιο σημαντικά προβλήματα του προσώπου.

Η θεραπεία αυτή βασίζεται στη χρήση μιας ειδικής μάσκας που εκπέμπει τρία χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Το κάθε χρώμα χρησιμοποιείται για άλλο λόγο. Για την ακμή υπάρχει το μπλε χρώμα που εκπέμπεται σε ειδικό μήκος κύματος, το οποίο προκαλεί την αυτοκαταστροφή του βακτηρίου της ακμής, με φυσικό τρόπο ανώδυνα και ακίνδυνα.

Στην περίπτωση όμως που η ακμή είναι βαρύτερης μορφής τότε οι επιστημονικοί συνεργάτες της Medi Cosmetic θα σας συστήσουν τη θεραπεία που λέγεται Δερμοαπόξεση. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία, που πραγματοποιείται από ένα ατσαλένιο κύλινδρο, στον οποίο έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια. Έτσι δημιουργείται μια επιφάνεια απόξεσης χωρίς κίνδυνο να εκτοξευθούν μικροκρύσταλλοι, όπως γίνεται σε άλλες θεραπείες, όπου υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού στο πρόσωπο και στα μάτια. Ταυτόχρονα, με την έγχυση ουσιών που γίνεται, αντιμετωπίζεται η ακμή, ενυδατώνεται το δέρμα και τρέφεται. Λευκαίνονται κάποιες κηλίδες και γενικώς ανανεώνεται η επιδερμίδα!

Η ακμή βρίσκει λοιπόν την απάντηση, ανάλογα με τη βαρύτητά της, στη φωτοδυναμική θεραπεία Color Correction ή στη Δερμοαπόξεση, με βάση την καθοδήγηση των ειδικών της Medi Cosmetic.