Πώς θα απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τις ευρυαγγείες, τον τρόπο που επιδρά ο ήλιος και την καλύτερη μέθοδο για την εξαφάνισή τους.

Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε, όμως σε κάποιους έχει αφήσει τα «σημάδια» του. Παρότι ο καιρός θυμίζει ακόμη την εποχή του καλοκαιριού, οι περισσότεροι το φθινόπωρο μπαίνουν σε μια διαδικασία ανασύνταξης και ξεκινούν να περιποιούνται τον εαυτό τους πριν τη νέα σεζόν. Μια από τις επιπτώσεις του καλοκαιριού στο σώμα μας είναι και η διάταση των ευρυαγγειών, την οποία θα αναλύσουμε λεπτομερώς.

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες, είναι λεπτές επιβλαβείς φλέβες που εμφανίζονται στα κάτω άκρα ή στο πρόσωπο. Το χρώμα τους είναι μπλε, μωβ ή κόκκινο και το μέγεθός τους δεν ξεπερνά το 1 χιλιοστό. Η χρόνια φλεβική νόσος του φλεβικού συστήματος, συνδέεται με την αυξημένη φλεβική πίεση που είναι υπεύθυνη για τη διάταση των φλεβιολίων και των φλεβών. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 50% των γυναικών εμφανίζουν ευρυαγγείες στα πόδια, χωρίς να αποκλείονται και οι άντρες, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 20%.

Πώς δημιουργούνται οι ευρυαγγείες;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιο πιθανή αιτία που εμφανίζονται οι ευρυαγγείες των ποδιών, είναι πως οι βαλβίδες στο εσωτερικό των φλεβών δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην αποτρέπουν την παλινδρόμηση του αίματος που κατευθύνεται στην καρδιά και κατ’ επέκταση να συμβάλλουν στη φλεβική πίεση των ποδιών. Συνεπώς, οι φλέβες διογκώνονται και διατάσσονται δημιουργώντας τις ευρυαγγείες.

Στο σημείο αυτό, βέβαια, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι προδιαθεσικοί παράγοντες, όπως είναι το DNA και η κληρονομικότητα. Άλλοι παράγοντες είναι η εγκυμοσύνη, οι ορμόνες, η ορθοστασία, η καθιστική ζωή και η απότομη αύξηση του βάρους.

Πώς η έκθεση στον ήλιο επηρεάζει τη διάταση των ευρυαγγειών;

Έρευνες έχουν δείξει, πως η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ή τη διόγκωση των ευρυαγγειών. Αυτό συμβαίνει καθώς ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει τη διάσταση και την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων. Ωστόσο, αυτή η επίδραση διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την ευαισθησία του κάθε οργανισμού. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, για την κατάλληλη προστασία του δέρματος από τις ακτίνες του ηλίου. Σε γενικές γραμμές, μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό, να μην είστε εκτεθειμένοι για πολλές ώρες στον ήλιο και να μην εκτίθεστε στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι πως το πρόβλημα που εμφανίζουν οι ευρυαγγείες είναι το αισθητικό που οδηγεί στην ανασφάλεια, εξαιτίας της χρωματικής ανισορροπίας που παρατηρείται στην επιδερμίδα. Σπάνια, συνοδεύονται με πόνο ή κνησμό.

Στα Medi Cosmetic, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις ευρυαγγείες, χρησιμοποιούμε τη σύγχρονη θεραπεία SPIDER VEIN REMOVAL. Το σύστημα Spider Veins Laser 980nm βασίζεται στη θερμική δράση του laser. Μέσω της διαδερμικής ακτινοβολίας του laser, τα τοιχώματα των αγγείων καταστρέφονται και στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό, χωρίς παρενέργειες. Το ειδικό laser, διεγείρει την κολαγονογέννεση της επιδερμίδας, ενώ η αγγειακή θεραπεία αυξάνει το επιδερμικό πάχος και την πυκνότητα. Ως αποτέλεσμα, τα μικρά αιμοφόρα αγγεία προστατεύονται, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά η ελαστικότητα αλλά και η αντίσταση του δέρματος.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα Medi Cosmetic, για την οριστική θεραπεία των ευρυαγγειών σας!