Τι είναι η μη επεμβατική λιποδιάλυση και ποια τα οφέλη της

Η εξέλιξη στη μη επεμβατική λιποδιάλυση ονομάζεται Lipo Cible και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην λιπογλυπτική του σώματος.

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, πολλοί από εμάς αποκτούμε επιπλέον βάρος ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσοστό του λίπους μας. Οι διακοπές, η χαλάρωση, η έλλειψη φυσικής άσκησης και η απειθαρχία στη διατροφή έχουν ως αποτέλεσμα το σώμα μας ν’ αλλάζει. Παράλληλα, η απώλεια του λίπους δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση για τη μεγάλη πλειοψηφία. Συνεπώς, η λιποδιάλυση αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική για όλους εμάς που παλεύουμε να χάσουμε λίπος αλλά δεν βλέπουμε ορατά αποτελέσματα.

Πώς δημιουργείται το λίπος στο σώμα

Η λιπογένεση είναι η πολύπλοκη βιοχημική διαδικασία η οποία παράγει το λίπος, δηλαδή το σύνολο των λιπιδίων στους ιστούς του σώματος. Το σωματικό λίπος είναι απαραίτητο για την προστασία των οργάνων και την αποθήκευση ενέργειας για μελλοντική χρήση από τον οργανισμό, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο. Παρόλα αυτά, αρκετές φορές το λίπος που συσσωρεύεται είναι περισσότερο από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Οι κύριες αιτίες είναι η υπερκατανάλωση θερμίδων που προκύπτει όταν καταναλώνουμε περισσότερα λιπαρά απ’ όσα καίμε με την άσκηση και την καθημερινή δραστηριότητα. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει η υπερβολική κατανάλωση σακχάρων, υδατανθράκων και αλκοόλ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένοι μεταβολικοί ή γενετικοί παράγοντες που ενισχύουν την τάση του ανθρώπου να αποθηκεύει λίπος ή αποδυναμώνουν την τάση του να καίει το λίπος.

Η νέα ιατρική πλατφόρμα αδυνατίσματος Lipo Cible είναι η εξέλιξη στη μη επεμβατική λιποδιάλυση. Έχει πάρει το όνομά της από την γαλλική λέξη “Cible” που σημαίνει στόχος και τη λέξη “Lipo” που σημαίνει λίπος. Όπως λέει και το όνομα της, η μη επεμβατική λιποδιάλυση έχει βάλει στόχο το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται στο σώμα. Το Lipo Cible που ήρθε αποκλειστικά στην Ελλάδα, μόνο στα Medi Cosmetic, αποτελεί μία πρωτοποριακή μέθοδο με διπλή γεννήτρια εκπομπής υπερήχων μεταβλητής συχνότητας από τα 36kHz έως τα 80kHz επιτυγχάνοντας τη λιποκαταστροφή.

Πώς το Lipo Cible επιτυγχάνει τη λιποδιάλυση

Το Lipo Cible έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ανθρώπων που επιθυμούν να κάνουν λιπογλυπτική, μη επεμβατικά, σε σημεία του σώματος τους που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν με τις συμβατικές μεθόδους λιποδιάλυσης. Επιπλέον, αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που αποφάσισαν να αδυνατίσουν αποβάλλοντας τα περιττά κιλά από το σώμα τους και δουλεύοντας ταυτόχρονα τις περιοχές από όπου εξαφανίζεται το λίπος για να πετύχουν τη σύσφιξη του σώματος.

Στο σημείο αυτό, ας ρίξουμε μία ματιά στη λειτουργία του Lipo Cible. Οι ψυχροί υπέρηχοι χαμηλής συχνότητας που παράγει το Lipo Cible προκαλούν στα σημεία που έχουν προεπιλεγεί τον σχηματισμό αυξημένων ποσοτήτων υγροποιημένων φυσαλίδων αέρα, οι οποίες οδηγούνται σε εξαναγκασμένη ταλάντωση ως προς το μέγεθος και το σχήμα τους. Οι φυσαλίδες αυτές διογκώνονται και τελικά εκρήγνυνται, απελευθερώνοντας ενέργεια ικανή να καταστρέψει την κυτταρική μεμβράνη των λιποκυττάρων. Η πίεση, σε συνδυασμό με τη θέρμανση της περιοχής, ρευστοποιεί τα λιποκύτταρα, χωρίς να επηρεάζει τ’ αγγεία, τα νεύρα και άλλα κύτταρα. Το υγροποιημένο πλέον λίπος απομακρύνεται στη συνέχεια με φυσικό τρόπο, μέσω του λεμφικού συστήματος του οργανισμού.

Η ιατρική πλατφόρμα Lipo Cible διαθέτει σύστημα Πολυπολικών Ραδιοσυχνοτήτων που επιτρέπει στη θερμότητα να διεισδύει ταυτόχρονα σε διαφορετικά βάθη, δημιουργώντας μια αίσθηση μασάζ. Παράλληλα δρα και η τεχνολογία AP (Alternate Polarity), δηλαδή η αυτόματη εναλλαγή πολικότητας, εξασφαλίζοντας την αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών στο μέρος του σώματος όπου έχουμε επικεντρώσει τη θεραπεία.

Το Lipo Cible συνδυάζει ταυτόχρονα την αναρρόφηση (Vacuum) και το μηχανικό μασάζ του ιστού (Mechanical Tissue Manipulation) καθώς και την διπολική ενέργεια ραδιοκυμάτων (Bipolar-RF).Η μηχανική κινητοποίηση του ιστού μέσω της αναρρόφησης, μαζί με το υπερθερμικό φαινόμενο των 2 ενεργειών μειώνουν τον όγκο των λιποκυττάρων συμβάλλοντας σε δραστικά και γρήγορα αποτελέσματα.
Η ισχυρή ρυθμική αναρρόφηση που διαθέτει, αυξάνει τον ρυθμό της λεμφικής κυκλοφορίας μειώνοντας τις κατακρατήσεις υγρών στην περιφέρεια, καθώς το 10% των εξωκυττάριων υγρών του σώματος στην περιφέρεια παροχετεύεται μέσω της λεμφικής οδού, με ταυτόχρονη πολυεπίπεδη σύσφιξη, που λειτουργεί πραγματικά βαθιά στους ιστούς και αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος.

Μάθετε περισσότερα για το Lipo Cible, την εξέλιξη στη μη επεμβατική λιποδιάλυση που ήρθε αποκλειστικά στην Ελλάδα, μόνο στα Medi Cosmetic, και συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος για περισσότερες πληροφορίες.